Makaron chiński - przepis z mieszanką, jak zrobić | Przepisy.pl pixel

Szybki makaron chiński

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

103

heart
817 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

999 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2059 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Gdy tylko zmięknie, natychmiast go odcedź.

Szybki makaron chiński   - Krok 1

Krok 2

W woku lub na patelni podsmaż posiekany czosnek.

Szybki makaron chiński   - Krok 2

Krok 3

Po chwili wrzuć mieszankę warzyw.

Szybki makaron chiński   - Krok 3

Krok 4

Dodaj makaron i dopraw potrawę sosem sojowym oraz olejem sezamowym.

Szybki makaron chiński   - Krok 4

Krok 5

Następnie przesuń składniki na bok i wbij jajka. Zamieszaj je, a gdy zaczną się ścinać, połącz z resztą dania.

Szybki makaron chiński   - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż jeszcze chwilę. Przed podaniem posyp posiekaną kolendrą i kiełkami.

Szybki makaron chiński   - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki makaron chiński   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki makaron chiński  Szybki makaron chiński

Szybko, ale za to rozmachem! Nie trzeba wyjeżdżać do dalekich Chin, żeby posmakować tamtejszej kuchni. Makaron po chińsku w kwadrans odkryje przed Tobą orientalne smaki i aromaty. Daj mu szansę!

Dla kogo?

Makaron po chińsku ma przepis idealny dla wszystkich zabieganych, bo wystarczy zaledwie 15 minut, aby go przyrządzić. A smak z pewnością Cię nie zawiedzie!

Na jaką okazję?

Na szybki obiad albo na kolację. I zawsze wtedy, gdy chcesz zasmakować kuchni świata, ale nie masz ochoty na trudne czy wymagające czasu przepisy.

Czy wiesz, że?

Kolendra to roślina o bardzo silnym zapachu. Jest popularna w kuchni azjatyckiej i pełni jedną z głównych ról w mieszance przyprawowej curry.

Dla urozmaicenia

Przepis na makaron chiński możesz urozmaicić, dodając puszkę pędów bambusa. Będzie jeszcze bardziej orientalnie!