
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
50 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Gdy tylko zmięknie, natychmiast go odcedź.

Krok 2
W woku lub na patelni podsmaż posiekany czosnek.

Krok 3
Po chwili wrzuć mieszankę warzyw.

Krok 4
Dodaj makaron i dopraw potrawę sosem sojowym oraz olejem sezamowym.

Krok 5
Następnie przesuń składniki na bok i wbij jajka. Zamieszaj je, a gdy zaczną się ścinać, połącz z resztą dania.

Krok 6
Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż jeszcze chwilę. Przed podaniem posyp posiekaną kolendrą i kiełkami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybki makaron chiński
Szybko, ale za to rozmachem! Nie trzeba wyjeżdżać do dalekich Chin, żeby posmakować tamtejszej kuchni. Makaron po chińsku w kwadrans odkryje przed Tobą orientalne smaki i aromaty. Daj mu szansę!
Dla kogo?
Makaron po chińsku ma przepis idealny dla wszystkich zabieganych, bo wystarczy zaledwie 15 minut, aby go przyrządzić. A smak z pewnością Cię nie zawiedzie!
Na jaką okazję?
Na szybki obiad albo na kolację. I zawsze wtedy, gdy chcesz zasmakować kuchni świata, ale nie masz ochoty na trudne czy wymagające czasu przepisy.
Czy wiesz, że?
Kolendra to roślina o bardzo silnym zapachu. Jest popularna w kuchni azjatyckiej i pełni jedną z głównych ról w mieszance przyprawowej curry.
Dla urozmaicenia
Przepis na makaron chiński możesz urozmaicić, dodając puszkę pędów bambusa. Będzie jeszcze bardziej orientalnie!