Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
50 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Gdy tylko zmięknie, natychmiast go odcedź.
Krok 2
W woku lub na patelni podsmaż posiekany czosnek.
Krok 3
Po chwili wrzuć mieszankę warzyw.
Krok 4
Dodaj makaron i dopraw potrawę sosem sojowym oraz olejem sezamowym.
Krok 5
Następnie przesuń składniki na bok i wbij jajka. Zamieszaj je, a gdy zaczną się ścinać, połącz z resztą dania.
Krok 6
Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż jeszcze chwilę. Przed podaniem posyp posiekaną kolendrą i kiełkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybki makaron chiński
Szybko, ale za to rozmachem! Nie trzeba wyjeżdżać do dalekich Chin, żeby posmakować tamtejszej kuchni. Makaron po chińsku w kwadrans odkryje przed Tobą orientalne smaki i aromaty. Daj mu szansę!
Dla kogo?
Makaron po chińsku ma przepis idealny dla wszystkich zabieganych, bo wystarczy zaledwie 15 minut, aby go przyrządzić. A smak z pewnością Cię nie zawiedzie!
Na jaką okazję?
Na szybki obiad albo na kolację. I zawsze wtedy, gdy chcesz zasmakować kuchni świata, ale nie masz ochoty na trudne czy wymagające czasu przepisy.
Czy wiesz, że?
Kolendra to roślina o bardzo silnym zapachu. Jest popularna w kuchni azjatyckiej i pełni jedną z głównych ról w mieszance przyprawowej curry.
Dla urozmaicenia
Przepis na makaron chiński możesz urozmaicić, dodając puszkę pędów bambusa. Będzie jeszcze bardziej orientalnie!