
Składniki
450 gramów
2 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
0.5 sztuki
10 dekagramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.

Krok 2
W garnku podsmaż cebulę i dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie sosem Knorr i zagotuj.

Krok 3
Pomidory przekrój na pół i wydrąż miąższ. Napełnij je szpinakiem. Posyp startym serem i zapiekaj w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Tak przygotowane pomidory to idealna przekąska lub dodatek warzywny do drugiego dania. Pomidorki smakują najlepiej zapieczone z parmezanem.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidory nadziewane szpinakiem
Pomidory faszerowane szpinakiem to szybkie danie i efektowne danie z warzyw, a do tego jakie pyszne! Idealnie sprawdzi się podane solo na kolację, oraz jako warzywny dodatek do obiadu. Pomidory, które w kuchni polskiej zazwyczaj traktowane jako dodatek, dzisiaj wystąpią w roli głównej. Warzywo to doskonale nadaje się do faszerowania, a w połączeniu z delikatnym szpinakiem i kremowym sosem czosnkowo-serowym staje się podstawą pysznego dania. Miłośnicy pomidorów koniecznie powinni wypróbować ten przepis. Wystarczy 30 minut i kilka prostych czynności, aby rozkoszować się pomidorami z niespodzianką w środku. Do dania wybierz dojrzałe ale jeszcze dość twarde pomidory a będziesz mieć pewność, że nie rozpadną się podczas pieczenia. Przed wsadzeniem ich do piekarnika posyp je tartym serem np. parmezanem. Powodzenia!