Pomidory nadziewane szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory nadziewane szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

598 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

0.5 sztuki

10 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.

Pomidory nadziewane szpinakiem - Krok 1

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę i dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie sosem Knorr i zagotuj.

Pomidory nadziewane szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Pomidory przekrój na pół i wydrąż miąższ. Napełnij je szpinakiem. Posyp startym serem i zapiekaj w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Tak przygotowane pomidory to idealna przekąska lub dodatek warzywny do drugiego dania. Pomidorki smakują najlepiej zapieczone z parmezanem.

Pomidory nadziewane szpinakiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Marzena Żywicka

    Marzena Żywicka , 27.07.2015

    rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kopytka ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidory nadziewane szpinakiemPomidory nadziewane szpinakiem

Pomidory faszerowane szpinakiem to szybkie danie i efektowne danie z warzyw, a do tego jakie pyszne! Idealnie sprawdzi się podane solo na kolację, oraz jako warzywny dodatek do obiadu. Pomidory, które w kuchni polskiej zazwyczaj traktowane jako dodatek, dzisiaj wystąpią w roli głównej. Warzywo to doskonale nadaje się do faszerowania, a w połączeniu z delikatnym szpinakiem i kremowym sosem czosnkowo-serowym staje się podstawą pysznego dania. Miłośnicy pomidorów koniecznie powinni wypróbować ten przepis. Wystarczy 30 minut i kilka prostych czynności, aby rozkoszować się pomidorami z niespodzianką w środku. Do dania wybierz dojrzałe ale jeszcze dość twarde pomidory a będziesz mieć pewność, że nie rozpadną się podczas pieczenia. Przed wsadzeniem ich do piekarnika posyp je tartym serem np. parmezanem. Powodzenia!