Pomidory nadziewane szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory nadziewane szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
603 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

0.5 sztuki

10 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.

Pomidory nadziewane szpinakiem - Krok 1

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę i dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie sosem Knorr i zagotuj.

Pomidory nadziewane szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Pomidory przekrój na pół i wydrąż miąższ. Napełnij je szpinakiem. Posyp startym serem i zapiekaj w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Tak przygotowane pomidory to idealna przekąska lub dodatek warzywny do drugiego dania. Pomidorki smakują najlepiej zapieczone z parmezanem.

Pomidory nadziewane szpinakiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Marzena Żywicka

    Marzena Żywicka , 27.07.2015

    rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory nadziewane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron po chińsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidory nadziewane szpinakiemPomidory nadziewane szpinakiem

Pomidory faszerowane szpinakiem to szybkie danie i efektowne danie z warzyw, a do tego jakie pyszne! Idealnie sprawdzi się podane solo na kolację, oraz jako warzywny dodatek do obiadu. Pomidory, które w kuchni polskiej zazwyczaj traktowane jako dodatek, dzisiaj wystąpią w roli głównej. Warzywo to doskonale nadaje się do faszerowania, a w połączeniu z delikatnym szpinakiem i kremowym sosem czosnkowo-serowym staje się podstawą pysznego dania. Miłośnicy pomidorów koniecznie powinni wypróbować ten przepis. Wystarczy 30 minut i kilka prostych czynności, aby rozkoszować się pomidorami z niespodzianką w środku. Do dania wybierz dojrzałe ale jeszcze dość twarde pomidory a będziesz mieć pewność, że nie rozpadną się podczas pieczenia. Przed wsadzeniem ich do piekarnika posyp je tartym serem np. parmezanem. Powodzenia!