
Składniki
450 gramów
2 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
0.5 sztuki
10 dekagramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.

Krok 2
W garnku podsmaż cebulę i dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie sosem Knorr i zagotuj.

Krok 3
Pomidory przekrój na pół i wydrąż miąższ. Napełnij je szpinakiem. Posyp startym serem i zapiekaj w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Tak przygotowane pomidory to idealna przekąska lub dodatek warzywny do drugiego dania. Pomidorki smakują najlepiej zapieczone z parmezanem.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidory nadziewane szpinakiem
Pomidory faszerowane szpinakiem to szybkie danie i efektowne danie z warzyw, a do tego jakie pyszne! Idealnie sprawdzi się podane solo na kolację, oraz jako warzywny dodatek do obiadu. Pomidory, które w kuchni polskiej zazwyczaj traktowane jako dodatek, dzisiaj wystąpią w roli głównej. Warzywo to doskonale nadaje się do faszerowania, a w połączeniu z delikatnym szpinakiem i kremowym sosem czosnkowo-serowym staje się podstawą pysznego dania. Miłośnicy pomidorów koniecznie powinni wypróbować ten przepis. Wystarczy 30 minut i kilka prostych czynności, aby rozkoszować się pomidorami z niespodzianką w środku. Do dania wybierz dojrzałe ale jeszcze dość twarde pomidory a będziesz mieć pewność, że nie rozpadną się podczas pieczenia. Przed wsadzeniem ich do piekarnika posyp je tartym serem np. parmezanem. Powodzenia!