Bułki ze szpinakiem i serem - bułeczki szpinakowe | Przepisy.pl pixel

Bułeczki ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

1243 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

360 osób wydrukowało

Pobierz pdf

504 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

100 mililitrów

0.5 sztuki

2 sztuki

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku podsmaż cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę szynkę. Dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Fixem Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr i zagotuj.

Bułeczki ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.

Bułeczki ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Kajzerki przekrój na pół i usuń z nich miękką część. Bułki napełnij farszem. Posyp wierzch startym serem i zapiekaj w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Do szpinaku możesz również dodać suszone pomidory.

Bułeczki ze szpinakiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bułeczki ze szpinakiemBułeczki ze szpinakiem

Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.