Cannelloni z kremowym szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z kremowym szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

1116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

266 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

100 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij wodę. Świeży szpinak umyj i osusz.

Cannelloni z kremowym szpinakiem   - Krok 1

Krok 2

Pokrój cebulę w kostkę, podsmaż, dodaj szpinak, śmietanę oraz Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr.

Cannelloni z kremowym szpinakiem   - Krok 2

Krok 3

Farszem nadziej surowe rurki makaronu cannelloni i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.

Cannelloni z kremowym szpinakiem   - Krok 3

Krok 4

Makaron polej zmiksowanymi pomidorami i śmietaną (50 ml). Po wierzchu posyp startym serem. Całość przykryj folią aluminiową.

Cannelloni z kremowym szpinakiem   - Krok 4

Krok 5

Piecz w nagrzanym do 190 °C piekarniku przez 40 minut. 10 minut przed końcem usuń folię, aby makaron się zapiekł. Do tego przepisu dobrze jest użyć gęstej śmietany. Zmiksowane pomidory z puszki najlepiej zagotować z Fixem pikantne bolognese Knorr, który poprawi smak i gęstość sosu.

Cannelloni z kremowym szpinakiem   - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Robert Nesta Marley

    Robert Nesta Marley , 04.05.2015

    Bella!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni z kremowym szpinakiem  Cannelloni z kremowym szpinakiem

Cannelloni z kremowym szpinakiem to pyszna, a jednocześnie bardzo prosta w przygotowaniu propozycja na obiad. Świeży lub mrożony szpinak, połączony z wyrazistą cebulą i aksamitnym czosnkowo-serowym sosem – oto składniki farszu, który wypełnia makaron w kształcie rurek. Całość wieńczą śmietana połączona ze zmiksowanymi na gładką masę pomidorami oraz starty ser żółty – składniki te po upieczeniu tworzą na powierzchni chrupiącą skorupkę. Ser żółty możesz wymieszać z niewielką ilością parmezanu, świetnie podkreślającym smak dań inspirowanych kuchnią włoską. Przed podaniem nie zapomnij udekorować potrawy świeżymi ziołami, na przykład natką pietruszki lub listkami bazylii. Danie podawaj solo albo z prostą sałatką przygotowaną na bazie świeżych warzyw. Sprawdzi się szczególnie ta z pomidorów i cebuli dymki, posypana uprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika. Mamy nadzieję, że nasz przepis będzie dla Ciebie dobrą inspiracją. Skorzystaj z niego i przyrządź wyborne cannelloni z kremowym szpinakiem.