Cannelloni z kremowym szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z kremowym szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

1086 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

100 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij wodę. Świeży szpinak umyj i osusz.

Cannelloni z kremowym szpinakiem   - Krok 1

Krok 2

Pokrój cebulę w kostkę, podsmaż, dodaj szpinak, śmietanę oraz Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr.

Cannelloni z kremowym szpinakiem   - Krok 2

Krok 3

Farszem nadziej surowe rurki makaronu cannelloni i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.

Cannelloni z kremowym szpinakiem   - Krok 3

Krok 4

Makaron polej zmiksowanymi pomidorami i śmietaną (50 ml). Po wierzchu posyp startym serem. Całość przykryj folią aluminiową.

Cannelloni z kremowym szpinakiem   - Krok 4

Krok 5

Piecz w nagrzanym do 190 °C piekarniku przez 40 minut. 10 minut przed końcem usuń folię, aby makaron się zapiekł. Do tego przepisu dobrze jest użyć gęstej śmietany. Zmiksowane pomidory z puszki najlepiej zagotować z Fixem pikantne bolognese Knorr, który poprawi smak i gęstość sosu.

Cannelloni z kremowym szpinakiem   - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Robert Nesta Marley

    Robert Nesta Marley , 04.05.2015

    Bella!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z kremowym szpinakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Farfalle ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni z kremowym szpinakiem  Cannelloni z kremowym szpinakiem

Cannelloni z kremowym szpinakiem to pyszna, a jednocześnie bardzo prosta w przygotowaniu propozycja na obiad. Świeży lub mrożony szpinak, połączony z wyrazistą cebulą i aksamitnym czosnkowo-serowym sosem – oto składniki farszu, który wypełnia makaron w kształcie rurek. Całość wieńczą śmietana połączona ze zmiksowanymi na gładką masę pomidorami oraz starty ser żółty – składniki te po upieczeniu tworzą na powierzchni chrupiącą skorupkę. Ser żółty możesz wymieszać z niewielką ilością parmezanu, świetnie podkreślającym smak dań inspirowanych kuchnią włoską. Przed podaniem nie zapomnij udekorować potrawy świeżymi ziołami, na przykład natką pietruszki lub listkami bazylii. Danie podawaj solo albo z prostą sałatką przygotowaną na bazie świeżych warzyw. Sprawdzi się szczególnie ta z pomidorów i cebuli dymki, posypana uprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika. Mamy nadzieję, że nasz przepis będzie dla Ciebie dobrą inspiracją. Skorzystaj z niego i przyrządź wyborne cannelloni z kremowym szpinakiem.