Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Z piersi wytnij małe filety, połowę pokrój w drobną kostkę. W pozostałych filetach zrób kieszonki.
Krok 2
Szpinak po rozmrożeniu odsącz i posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym maśle przesmaż pokrojone małe filety, dodaj szpinak, lekko przestudź.
Krok 4
Farsz dopraw pokruszonymi mini kostkami Czosnek Knorr i gałką muszkatołową, dodaj żółtko i wymieszaj.
Krok 5
W kieszonki mięsne włóż farsz i zepnij je wykałaczkami.
Krok 6
Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i zagotuj.
Krok 7
Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy i włóż nadziane piersi, przykryj folią aluminiową i piecz około 40 minut w 200 stopniach. Po wyjęciu pokrój w plastry. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem
Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem to danie, które kusi nie tylko swoim intensywnym smakiem, lecz również efektownym wyglądem. Możesz je zaserwować zarówno na obiad, jak i kolację. W jaki sposób wykonać kieszonki mięsne, do których będziesz później wkładała farsz? Najpierw umyj mięso, a następnie każdy z plastrów natnij wzdłuż, tak by powstała kieszeń. Pamiętaj, aby nie przeciąć mięsa do końca. Przygotowanym farszem napełniaj kieszonki, a następnie zapiekaj w piekarniku przez około czterdzieści minut lub smaż na patelni po około pięć minut na każdej stronie. Danie to będzie smakować dobrze zarówno solo, jak i z dodatkiem ziemniaków lub kopytek. Kurczaka faszerować możesz także różnymi innymi składnikami – świetnie sprawdzą się tu suszone pomidory z mozzarellą, pieczarki czy ser pleśniowy. Poza sosem pomidorowym, piersi z kurczaka doskonale komponować będą się także z sosem serowym, grzybowym, chrzanowym czy czosnkowym.