Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

1243 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

299 osób wydrukowało

Pobierz pdf

445 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Z piersi wytnij małe filety, połowę pokrój w drobną kostkę. W pozostałych filetach zrób kieszonki.

Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Szpinak po rozmrożeniu odsącz i posiekaj.

Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym maśle przesmaż pokrojone małe filety, dodaj szpinak, lekko przestudź.

Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Farsz dopraw pokruszonymi mini kostkami Czosnek Knorr i gałką muszkatołową, dodaj żółtko i wymieszaj.

Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - Krok 4

Krok 5

W kieszonki mięsne włóż farsz i zepnij je wykałaczkami.

Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - Krok 5

Krok 6

Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i zagotuj.

Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - Krok 6

Krok 7

Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy i włóż nadziane piersi, przykryj folią aluminiową i piecz około 40 minut w 200 stopniach. Po wyjęciu pokrój w plastry. Podawaj z makaronem lub ryżem.

Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Bozena Hutyra

    Bozena Hutyra , 27.11.2017

    40 min w 200*C to wyjdą wióry

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybki makaron chiński
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiemPierś z kurczaka nadziewana szpinakiem

Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem to danie, które kusi nie tylko swoim intensywnym smakiem, lecz również efektownym wyglądem. Możesz je zaserwować zarówno na obiad, jak i kolację. W jaki sposób wykonać kieszonki mięsne, do których będziesz później wkładała farsz? Najpierw umyj mięso, a następnie każdy z plastrów natnij wzdłuż, tak by powstała kieszeń. Pamiętaj, aby nie przeciąć mięsa do końca. Przygotowanym farszem napełniaj kieszonki, a następnie zapiekaj w piekarniku przez około czterdzieści minut lub smaż na patelni po około pięć minut na każdej stronie. Danie to będzie smakować dobrze zarówno solo, jak i z dodatkiem ziemniaków lub kopytek. Kurczaka faszerować możesz także różnymi innymi składnikami – świetnie sprawdzą się tu suszone pomidory z mozzarellą, pieczarki czy ser pleśniowy. Poza sosem pomidorowym, piersi z kurczaka doskonale komponować będą się także z sosem serowym, grzybowym, chrzanowym czy czosnkowym.