Zapiekanka Marynarza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka Marynarza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
59 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ułóż rozmrożony szpinak na dnie żaroodpornego naczynia. Ugotuj fasolkę.

Zapiekanka Marynarza  - Krok 1

Krok 2

Pokrój ziemniaki i cebulę w plastry, czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz składniki z tuńczykiem, oliwkami i fasolką.

Zapiekanka Marynarza  - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj Fix Knorr z serem i śmietaną, zalej nim przygotowane składniki.

Zapiekanka Marynarza  - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i na koniec przełóż do żaroodpornego naczynia.

Zapiekanka Marynarza  - Krok 4

Krok 5

Piecz całość w temperaturze 200 °C przez około 40 minut.

Zapiekanka Marynarza  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 15.08.2018

    Kurcze,ciekawe :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rurki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka Marynarza Zapiekanka Marynarza

Zapiekanka Marynarza to niezwykle treściwa potrawa, która do gustu przypadnie w szczególności męskiej części domowników. Danie to sprawdzi się dobrze zarówno w formie obiadu, jak i kolacji czy przekąski na przyjęcie. Podstawą potrawy jest tuńczyk w puszcze. Wykorzystać możesz tu zarówno jego wersję w oleju, jak i w sosie własnym. Równie ważna jest fasolka szparagowa – żółta lub zielona. Przed ugotowaniem, pamiętaj aby dokładnie ją obrać z włókien i odciąć twarde końcówki. Na każde pół kilograma fasolki szparagowej potrzebować będziesz dwóch litrów wody, jednej łyżeczki cukru oraz jednej łyżeczki soli. Od momentu gdy woda zawrze, gotuj ją od dziesięciu do dwudziestu minut. Im fasolka jest młodsza, tym krócej będzie się gotować. Kolejny ze składników dania – mrożony szpinak, najszybciej rozmrozisz podgrzewając na suchej patelni na małym ogniu.