Składniki
400 gramów
1 opakowanie
3 pęczki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
300 mililitrów
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na paluszki i oprósz delikatnie solą, a następnie obtocz w mące.
Krok 2
Roztrzep jedno jajko, zanurz w nim kawałki ryby i obtocz w pokruszonych w dłoni płatkach kukurydzianych.
Krok 3
Czosnek i cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 4
Fix rozmieszaj ze śmietaną i pozostałym jajkiem.
Krok 5
W naczyniu do zapiekania ułóż szpinak, następnie zalej przygotowanym Fixem. Na wierzchu ułóż kawałki panierowanej ryby. Całość zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 25 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżych ziół.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej