
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
3 pęczki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
300 mililitrów
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na paluszki i oprósz delikatnie solą, a następnie obtocz w mące.
Krok 2
Roztrzep jedno jajko, zanurz w nim kawałki ryby i obtocz w pokruszonych w dłoni płatkach kukurydzianych.
Krok 3
Czosnek i cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 4
Fix rozmieszaj ze śmietaną i pozostałym jajkiem.
Krok 5
W naczyniu do zapiekania ułóż szpinak, następnie zalej przygotowanym Fixem. Na wierzchu ułóż kawałki panierowanej ryby. Całość zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 25 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżych ziół.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej