Paluszki rybne ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki rybne ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 pęczki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

300 mililitrów

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na paluszki i oprósz delikatnie solą, a następnie obtocz w mące.

Krok 2

Roztrzep jedno jajko, zanurz w nim kawałki ryby i obtocz w pokruszonych w dłoni płatkach kukurydzianych.

Krok 3

Czosnek i cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 4

Fix rozmieszaj ze śmietaną i pozostałym jajkiem.

Krok 5

W naczyniu do zapiekania ułóż szpinak, następnie zalej przygotowanym Fixem. Na wierzchu ułóż kawałki panierowanej ryby. Całość zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 25 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżych ziół.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej