Paluszki rybne ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Paluszki rybne ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 pęczki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

300 mililitrów

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na paluszki i oprósz delikatnie solą, a następnie obtocz w mące.

Krok 2

Roztrzep jedno jajko, zanurz w nim kawałki ryby i obtocz w pokruszonych w dłoni płatkach kukurydzianych.

Krok 3

Czosnek i cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 4

Fix rozmieszaj ze śmietaną i pozostałym jajkiem.

Krok 5

W naczyniu do zapiekania ułóż szpinak, następnie zalej przygotowanym Fixem. Na wierzchu ułóż kawałki panierowanej ryby. Całość zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 25 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżych ziół.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki rybne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej