
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
3 pęczki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
300 mililitrów
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na paluszki i oprósz delikatnie solą, a następnie obtocz w mące.
Krok 2
Roztrzep jedno jajko, zanurz w nim kawałki ryby i obtocz w pokruszonych w dłoni płatkach kukurydzianych.
Krok 3
Czosnek i cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 4
Fix rozmieszaj ze śmietaną i pozostałym jajkiem.
Krok 5
W naczyniu do zapiekania ułóż szpinak, następnie zalej przygotowanym Fixem. Na wierzchu ułóż kawałki panierowanej ryby. Całość zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 25 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżych ziół.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej