Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
400 gramów
400 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
25 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz warzywa, pokrój w duże kawałki i przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Polej obficie oliwą z oliwek, posyp połową zawartości opakowania Fix Kotlety mielone Knorr i świeżo mielonym pieprzem, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz przez 30 minut, aż warzywa zmiękną.
Krok 3
Przełóż warzywa do miski, polej oliwą z oliwek i roztłucz widelcem.
Krok 4
Wymieszaj drugą połowę zawartości opakowania Fix Kotlety mielone Knorr z posiekanym świeżym rozmarynem, sokiem żurawinowym, świeżo mielonym pieprzem i zamarynuj poprzednio pokrojoną w medaliony polędwicę.
Krok 5
Smaż na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek po 4-6 minut z każdej strony.
Krok 6
Podawaj na talerzu. Najpierw wyłóż umytą rukolę, potem łyżką puree warzywne i na górę przełóż medalion.

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej