Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0

100 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

400 gramów

500 gramów

5 sztuk

400 gramów

300 gramów

25 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz warzywa, pokrój w duże kawałki i przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Polej obficie oliwą z oliwek, posyp połową zawartości opakowania Fix Kotlety mielone Knorr i świeżo mielonym pieprzem, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz przez 30 minut, aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Przełóż warzywa do miski, polej oliwą z oliwek i roztłucz widelcem.

Krok 4

Wymieszaj drugą połowę zawartości opakowania Fix Kotlety mielone Knorr z posiekanym świeżym rozmarynem, sokiem żurawinowym, świeżo mielonym pieprzem i zamarynuj poprzednio pokrojoną w medaliony polędwicę.

Krok 5

Smaż na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek po 4-6 minut z każdej strony.

Krok 6

Podawaj na talerzu. Najpierw wyłóż umytą rukolę, potem łyżką puree warzywne i na górę przełóż medalion.

0

Opinie o przepisie

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej