Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

400 gramów

400 gramów

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

25 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz warzywa, pokrój w duże kawałki i przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Polej obficie oliwą z oliwek, posyp połową zawartości opakowania Fix Kotlety mielone Knorr i świeżo mielonym pieprzem, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz przez 30 minut, aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Przełóż warzywa do miski, polej oliwą z oliwek i roztłucz widelcem.

Krok 4

Wymieszaj drugą połowę zawartości opakowania Fix Kotlety mielone Knorr z posiekanym świeżym rozmarynem, sokiem żurawinowym, świeżo mielonym pieprzem i zamarynuj poprzednio pokrojoną w medaliony polędwicę.

Krok 5

Smaż na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek po 4-6 minut z każdej strony.

Krok 6

Podawaj na talerzu. Najpierw wyłóż umytą rukolę, potem łyżką puree warzywne i na górę przełóż medalion.

przepisy.pl

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej