Żurawinowy medalion z pieczonymi warzywami
łatwe
40 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
400 gramów
400 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
25 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz warzywa, pokrój w duże kawałki i przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Polej obficie oliwą z oliwek, posyp połową zawartości opakowania Fix Kotlety mielone Knorr i świeżo mielonym pieprzem, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz przez 30 minut, aż warzywa zmiękną.
Krok 3
Przełóż warzywa do miski, polej oliwą z oliwek i roztłucz widelcem.
Krok 4
Wymieszaj drugą połowę zawartości opakowania Fix Kotlety mielone Knorr z posiekanym świeżym rozmarynem, sokiem żurawinowym, świeżo mielonym pieprzem i zamarynuj poprzednio pokrojoną w medaliony polędwicę.
Krok 5
Smaż na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek po 4-6 minut z każdej strony.
Krok 6
Podawaj na talerzu. Najpierw wyłóż umytą rukolę, potem łyżką puree warzywne i na górę przełóż medalion.

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej