Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
łatwe
3 osoby zapisały
Składniki
400 gramów
100 mililitrów
500 gramów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnię wlej śmietanę, dodaj umyte i wysuszone liście szpinaku i pokruszoną kostkę pietruszkową. Podgrzewaj na małym ogniu aż liście lekko zwiędną.
Krok 2
W tym czasie ugotuj makaron al dente. Plastry szynki zwiń w rulony i pokrój tak, by powstały ślimaczki.
Krok 3
Makaron odcedź i rozłóż na talerzach. Na tym ułóż szpinak i „ślimaczki” z szynki.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuZimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej