Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
500 gramów
400 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnię wlej śmietanę, dodaj umyte i wysuszone liście szpinaku i pokruszoną kostkę pietruszkową. Podgrzewaj na małym ogniu aż liście lekko zwiędną.
Krok 2
W tym czasie ugotuj makaron al dente. Plastry szynki zwiń w rulony i pokrój tak, by powstały ślimaczki.
Krok 3
Makaron odcedź i rozłóż na talerzach. Na tym ułóż szpinak i „ślimaczki” z szynki.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej