Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię wlej śmietanę, dodaj umyte i wysuszone liście szpinaku i pokruszoną kostkę pietruszkową. Podgrzewaj na małym ogniu aż liście lekko zwiędną.

Krok 2

W tym czasie ugotuj makaron al dente. Plastry szynki zwiń w rulony i pokrój tak, by powstały ślimaczki.

Krok 3

Makaron odcedź i rozłóż na talerzach. Na tym ułóż szpinak i „ślimaczki” z szynki.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej