
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
180 mililitrów
20 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę i dodaj szpinak.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, 100 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Krok 4
Dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowy makaron podawaj z pokruszonym tuńczykiem na wierzchu. Idealnym uzupełnieniem będzie szczypta gałki muszkatołowej dodana do sosu.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z tuńczykiem i szpinakiem
Ten przepis na fusilli z tuńczykiem w kremowym sosie ze szpinakiem udowadnia, że przygotowanie obiadu może być łatwe i szybkie. Znakomity posiłek w mniej niż pół godziny? Dzięki makaronowi z tuńczykiem i szpinakiem to możliwe! Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla ciebie przyjemnością!
Dla kogo?
Receptura makaronu ze szpinakiem i tuńczykiem powstała z myślą o osobach, które chcą gotować samodzielnie, ale na co dzień nie mają na to zbyt dużo czasu. Proste patenty kulinarne zawsze warto mieć w zanadrzu! Od czego zacząć? Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu, a cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj szpinak — świeży lub mrożony.
Na jaką okazję?
Dla uzyskania doskonałego smaku wlej Fix połączony ze śmietaną i zimną wodą. Zrobienie tuńczyka z makaronem i szpinakiem łatwo uwzględnisz w swoim napiętym harmonogramie. Możesz potraktować go jako pomysł na smaczny obiad do pracy.
Czy wiesz, że?
Jeśli zamierzasz wykorzystać świeży szpinak, usuń łodygi, a liście opłucz i osusz. Jeśli natomiast zdecydujesz się na makaron z tuńczykiem i szpinakiem mrożonym, warzywo smaż do momentu, aż wyparuje cała woda – dzięki temu sos nie będzie rozwodniony. Po wrzuceniu szpinaku na patelnię skrop go sokiem z cytryny, aby nie stracił swojej naturalnej barwy.
Dla urozmaicenia:
Odpowiednimi dodatkami do tuńczyka ze szpinakiem będą również gałka muszkatołowa, czosnek i świeżo zmielony pieprz. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje, a na koniec na patelnię dodaj makaron i wszystko dokładnie wymieszaj. Przed podaniem potrawę posyp rozdrobnionym tuńczykiem odsączonym z zalewy i posiekaną natką pietruszki.