Składniki
150 gramów
1 opakowanie
180 mililitrów
20 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę i dodaj szpinak.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, 100 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.
Krok 4
Dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowy makaron podawaj z pokruszonym tuńczykiem na wierzchu. Idealnym uzupełnieniem będzie szczypta gałki muszkatołowej dodana do sosu.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z tuńczykiem i szpinakiem
Ten przepis na fusilli z tuńczykiem w kremowym sosie ze szpinakiem udowadnia, że przygotowanie obiadu może być łatwe i szybkie. Od czego zacząć? Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu, a cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj szpinak — świeży lub mrożony. Jeśli zamierzasz wykorzystać ten pierwszy, usuń łodygi, a liście opłucz i osusz. Jeśli natomiast zdecydujesz się na mrożony, smaż go do momentu, aż wyparuje cała woda – dzięki temu sos nie będzie rozwodniony. Po wrzuceniu szpinaku na patelnię skrop go sokiem z cytryny, aby nie stracił swojej naturalnej barwy. Następnie wlej Fix połączony ze śmietaną i zimną wodą. Odpowiednimi dodatkami do tej potrawy będzie również gałka muszkatołowa, czosnek i świeżo zmielony pieprz. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje, a na koniec na patelnię dodaj makaron, i wszystko dokładnie wymieszaj. Przed podaniem potrawę posyp rozdrobnionym tuńczykiem odsączonym z zalewy i posiekaną natką pietruszki. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!