Rośliny przyszłości
629 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Kiełki ciecierzycy
Korzeń lotosu orzechodajnego
Jam (Ube, Pochrzyn skrzydlaty)
Jícama (Kłębian kątowaty)
Szkarłatnica pępkowa
Wakame
Fasola adzuki
Wspięga wężowata
Fasola marama
Szarłat (Amarantus)
Gryka
Proso afrykańskie
Palusznik afrykański
Kamut
Komosa ryżowa (Quinoa)
Orkisz
Kwiaty dyni
Okra
Pomidor pomarańczowy
Rapini
Moringa
Liście dyni
Rukiew wodna
Płomiennica zimowa (Enoki)
Orzeszki ziemne Bambara
Żagwica listkowata (Maitake)
Siemię lniane
Nasiona konopi
Sezam
Opuncja figowa
Miłka abisyńska
Pietruszka
Mleczaj rydz
Wężymord (Scorzonera)
Ciekawostki i porady
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej