Przepisy na Dziki ryż | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Dziki ryż

6 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (6)

Mięso mielone z cukinią i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pyszna, pachnąca ziołami potrawa z mielonego mięsa i ryżu jest znakomitą propozycją na proste dan...
Pulpety z grzybowym sosem
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
Warto czasem stworzyć nową wariację dania, które jest nam doskonale znane z czasów dzieciństwa. N...
Dynia nadziewana dzikim ryżem i cukinią
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
Nadziewane pomidory, faszerowane papryki – te specjały znamy wszyscy. Nadszedł jednak czas na mał...
Curry z skorzonerą
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Curry to nie tylko nazwa mieszanki przypraw, ale też danie w wyjątkowo aromatycznym sosie. Choć p...
Krewetki z pomidorami i dzikim ryżem
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Owoce morza to prawdziwy rarytas, który od pewnego czasu zyskuje rzesze zwolenników. Przygodę z f...
Pstrąg w marynacie czosnkowej z dzikim ryżem
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wzbogać smak pieczonej ryby porządną dawką czosnku, koperku oraz natką pietruszki. Tak przyrządzo...

Ciekawostki i porady

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej