Curry z skorzonerą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z skorzonerą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

250 gramów

1 łyżka

150 gramów

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż według wskazówek na opakowaniu

Krok 2

Obierz marchew i skorzonerę, pokrój w plasterki. Podobnie pokrój dymkę.

Krok 3

W szerokim garnku podgrzej olej i smaż marchew i skorzonerę wraz z dymką. Dodaj curry Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 4

Wlej mleko kokosowe, 300 ml wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj całość ok 15 minut. Podawaj z mieszanką ryżu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz dodać świeże listki kolendry

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z skorzonerą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z skorzonerą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z skorzonerą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z skorzonerą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z skorzonerą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z skorzonerą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z skorzonerą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z skorzonerą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina z orzechami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z skorzonerąCurry z skorzonerą

Curry to nie tylko nazwa mieszanki przypraw, ale też danie w wyjątkowo aromatycznym sosie. Choć potrawa pochodzi z dalekich Indii, jest uwielbiana na europejskich stołach. Wszystko za sprawą bogactwa składników i prostoty wykonania. Przekonajcie się, że przygotowanie wyrazistych, kolorowych i niebanalnych posiłków wcale nie jest trudne. Próbowaliście już curry ze skorzonerą?

Dla kogo?

W sam raz dla początkujących kucharzy, którzy stawiają w kuchni pierwsze kroki. Przepis na curry ze skorzonerą jest idealny dla osób chcących zgłębić tajniki egzotycznych dań bez rzucania się na głęboką wodę. Ta potrawa to świetny wstęp do dalszych eksperymentów.

Na jaką okazję?

Na talerzach od jakiegoś czasu pojawiają się ciągle te same produkty? Najwyższy czas sięgnąć po skorzonerę, która po latach nieobecności na stołach nareszcie wraca do łask. Możecie śmiało dodać tę recepturę do repertuaru codziennych posiłków, ponieważ przyrządzenie dania zajmuje zaledwie pół godziny.

Czy wiesz, że?

Ryż dziki jest ryżem tylko z nazwy. Tak naprawdę są to nasiona rośliny wodnej, którą można spotkać w rzekach i jeziorach Ameryki Północnej.

Dla urozmaicenia:

Potrawy curry warto podawać z indyjskim chlebkiem naan. Znakomicie komponuje się z gęstymi sosami i potrawkami.