Pasztet ze szpinaku z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet ze szpinaku z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

64

589 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1654 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1384 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

450 gramów

150 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

150 gram łososia pokrój w kostkę.

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 1

Krok 2

Resztę zmiksuj w robocie kuchennym z jajkami, dopraw Przyprawą uniwersalną Delikat Knorr i gałką muszkatołową.

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 2

Krok 3

Posiekaj szpinak. Do masy dodawaj szpinak miksując całość.

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj łososia pokrojonego w kostkę, śmietanę i delikatnie wymieszaj.

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 4

Krok 5

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę do pieczenia (23x12) wysmaruj masłem, wyłóż folią aluminiową. Do formy wyłóż masę, przykryj folią od góry i wstaw do dużej blachy napełnionej zimną woda do 1/3 wysokości. (teryna będzie się piekła w kąpieli wodnej).

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 5

Krok 6

Całość umieść w piekarniku (150 stopni) i piecz 1 godzinę. Po upieczeniu i ostudzeniu schładzaj w lodówce przez noc.

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Szymków

    Katarzyna Szymków , 16.12.2017

    tak. smakowało ale zastanawiam się czym można zastąpić śmietanę. nie powinnam jeść nabiału.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet ze szpinaku z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet ze szpinaku z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet ze szpinaku z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet ze szpinaku z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet ze szpinaku z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet ze szpinaku z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet ze szpinaku z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet ze szpinaku z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej