Pasztet ze szpinaku z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

63

568 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1588 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1323 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

450 gramów

150 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

150 gram łososia pokrój w kostkę.

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 1

Krok 2

Resztę zmiksuj w robocie kuchennym z jajkami, dopraw Przyprawą uniwersalną Delikat Knorr i gałką muszkatołową.

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 2

Krok 3

Posiekaj szpinak. Do masy dodawaj szpinak miksując całość.

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj łososia pokrojonego w kostkę, śmietanę i delikatnie wymieszaj.

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 4

Krok 5

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę do pieczenia (23x12) wysmaruj masłem, wyłóż folią aluminiową. Do formy wyłóż masę, przykryj folią od góry i wstaw do dużej blachy napełnionej zimną woda do 1/3 wysokości. (teryna będzie się piekła w kąpieli wodnej).

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 5

Krok 6

Całość umieść w piekarniku (150 stopni) i piecz 1 godzinę. Po upieczeniu i ostudzeniu schładzaj w lodówce przez noc.

Pasztet ze szpinaku z łososiem - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Szymków

    Katarzyna Szymków

    tak. smakowało ale zastanawiam się czym można zastąpić śmietanę. nie powinnam jeść nabiału.

    Odpowiedz Odpowiedz

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej