Składniki
400 gramów
450 gramów
150 mililitrów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
150 gram łososia pokrój w kostkę.
Krok 2
Resztę zmiksuj w robocie kuchennym z jajkami, dopraw Przyprawą uniwersalną Delikat Knorr i gałką muszkatołową.
Krok 3
Posiekaj szpinak. Do masy dodawaj szpinak miksując całość.
Krok 4
Następnie dodaj łososia pokrojonego w kostkę, śmietanę i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę do pieczenia (23x12) wysmaruj masłem, wyłóż folią aluminiową. Do formy wyłóż masę, przykryj folią od góry i wstaw do dużej blachy napełnionej zimną woda do 1/3 wysokości. (teryna będzie się piekła w kąpieli wodnej).
Krok 6
Całość umieść w piekarniku (150 stopni) i piecz 1 godzinę. Po upieczeniu i ostudzeniu schładzaj w lodówce przez noc.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej