
Składniki
0.25 sztuki
0.25 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
5 sztuk
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.
Krok 3
Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pokrój suszone śliwki i morele w paski, po czym również dodaj do kapusty.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, połącz go ze składnikami sałatki i całość wymieszaj. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Surówka z suszonymi owocami
Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem.