
Składniki
0.25 sztuki
0.25 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
5 sztuk
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.
Krok 3
Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pokrój suszone śliwki i morele w paski, po czym również dodaj do kapusty.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, połącz go ze składnikami sałatki i całość wymieszaj. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Surówka z suszonymi owocami
Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem.