Surówka z suszonymi owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z suszonymi owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
76 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

0.25 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

5 sztuk

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.

Krok 3

Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pokrój suszone śliwki i morele w paski, po czym również dodaj do kapusty.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, połącz go ze składnikami sałatki i całość wymieszaj. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z suszonymi owocamiSurówka z suszonymi owocami

Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem.