Surówka z porów z jajami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów z jajami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
1153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

806 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1018 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory oczyść ze starych liści i korzonków. Przekrój wzdłuż i przepłucz pod bieżącą wodą. Drobno pokrój i pozostaw na około 1 godzinę.

Surówka z porów z jajami - Krok 1

Krok 2

Jaja ugotuj na twardo i drobno pokrój.

Surówka z porów z jajami - Krok 2

Krok 3

Jabłka umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce jarzynowej.

Surówka z porów z jajami - Krok 3

Krok 4

Wszystko razem połącz, skrop cytryną, polej śmietaną i wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku pieprzem i solą.

Surówka z porów z jajami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Arleta Mikulska

    Arleta Mikulska , 25.02.2020

    Robię bez przyprawy i jabłek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z porów z jajamiSurówka z porów z jajami

Pory oczyść ze starych liści i korzonków. Przekrój wzdłuż i przepłucz pod bieżącą wodą. Drobno pokrój i pozostaw na około 1 godzinę.