
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory oczyść ze starych liści i korzonków. Przekrój wzdłuż i przepłucz pod bieżącą wodą. Drobno pokrój i pozostaw na około 1 godzinę.

Krok 2
Jaja ugotuj na twardo i drobno pokrój.

Krok 3
Jabłka umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce jarzynowej.

Krok 4
Wszystko razem połącz, skrop cytryną, polej śmietaną i wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku pieprzem i solą.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej