Surówka z porów z jajami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

1080 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

616 osób wydrukowało

Pobierz pdf

656 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory oczyść ze starych liści i korzonków. Przekrój wzdłuż i przepłucz pod bieżącą wodą. Drobno pokrój i pozostaw na około 1 godzinę.

Surówka z porów z jajami - Krok 1

Krok 2

Jaja ugotuj na twardo i drobno pokrój.

Surówka z porów z jajami - Krok 2

Krok 3

Jabłka umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce jarzynowej.

Surówka z porów z jajami - Krok 3

Krok 4

Wszystko razem połącz, skrop cytryną, polej śmietaną i wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku przyprawą Knorr.

Surówka z porów z jajami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Arleta Mikulska

    Arleta Mikulska, 25.02.2020

    Robię bez przyprawy i jabłek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej