Surówka z porów z jajami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów z jajami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
1153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

799 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1006 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory oczyść ze starych liści i korzonków. Przekrój wzdłuż i przepłucz pod bieżącą wodą. Drobno pokrój i pozostaw na około 1 godzinę.

Surówka z porów z jajami - Krok 1

Krok 2

Jaja ugotuj na twardo i drobno pokrój.

Surówka z porów z jajami - Krok 2

Krok 3

Jabłka umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce jarzynowej.

Surówka z porów z jajami - Krok 3

Krok 4

Wszystko razem połącz, skrop cytryną, polej śmietaną i wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku pieprzem i solą.

Surówka z porów z jajami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Arleta Mikulska

    Arleta Mikulska , 25.02.2020

    Robię bez przyprawy i jabłek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów z jajami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z porów z jajamiSurówka z porów z jajami

Pory oczyść ze starych liści i korzonków. Przekrój wzdłuż i przepłucz pod bieżącą wodą. Drobno pokrój i pozostaw na około 1 godzinę.