
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory oczyść ze starych liści i korzonków. Przekrój wzdłuż i przepłucz pod bieżącą wodą. Drobno pokrój i pozostaw na około 1 godzinę.

Krok 2
Jaja ugotuj na twardo i drobno pokrój.

Krok 3
Jabłka umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce jarzynowej.

Krok 4
Wszystko razem połącz, skrop cytryną, polej śmietaną i wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku pieprzem i solą.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej