Surówka z kozieradką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

6 łyżek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 2

Skórkę z cytryny zetrzyj i wsyp do kapusty.

Krok 5

Wymieszaj kapustę z kiełkami i sosem. Podawaj delikatnie schłodzone.

Krok 3

W nie wielkiej ilości oliwy rozetrzyj przyprawę w Mini Kostkach Knorr.

Krok 4

Dodaj pozostałą oliwę, sok z cytryny, curry oraz sos sojowy. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej