Surówka z kozieradką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kozieradką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 2

Skórkę z cytryny zetrzyj i wsyp do kapusty.

Krok 5

Wymieszaj kapustę z kiełkami i sosem. Podawaj delikatnie schłodzone.

Krok 3

W nie wielkiej ilości oliwy rozetrzyj przyprawę w Mini Kostkach Knorr.

Krok 4

Dodaj pozostałą oliwę, sok z cytryny, curry oraz sos sojowy. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej