
Składniki
null
2 sztuki
6 łyżek
1 łyżka
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 2
Skórkę z cytryny zetrzyj i wsyp do kapusty.
Krok 5
Wymieszaj kapustę z kiełkami i sosem. Podawaj delikatnie schłodzone.
Krok 3
W nie wielkiej ilości oliwy rozetrzyj przyprawę w Mini Kostkach Knorr.
Krok 4
Dodaj pozostałą oliwę, sok z cytryny, curry oraz sos sojowy. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej