Surówka z kozieradką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kozieradką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 2

Skórkę z cytryny zetrzyj i wsyp do kapusty.

Krok 5

Wymieszaj kapustę z kiełkami i sosem. Podawaj delikatnie schłodzone.

Krok 3

W nie wielkiej ilości oliwy rozetrzyj przyprawę w Mini Kostkach Knorr.

Krok 4

Dodaj pozostałą oliwę, sok z cytryny, curry oraz sos sojowy. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kozieradką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej