
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 opakowania
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz rzodkiew, a następnie zetrzyj na tarce i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Jabłko obierz, zetrzyj na tarce i dodaj do rzodkiewki.
Krok 3
Wlej jogurt i dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej