Surówka z czarnej rzodkwi i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z czarnej rzodkwi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 opakowania

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz rzodkiew, a następnie zetrzyj na tarce i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Jabłko obierz, zetrzyj na tarce i dodaj do rzodkiewki.

Krok 3

Wlej jogurt i dopraw solą, pieprzem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czarnej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czarnej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czarnej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czarnej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czarnej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czarnej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czarnej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czarnej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej