Surówka węgierska z kapusty kiszonej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżki

150 gramów

0.5 łyżeczki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.

Krok 3

Cebulę i natkę drobno posiekaj. Dodaj do warzyw.

Krok 4

Zalej jogurtem i dopraw solą, pieprzem i słodką papryką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej