
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
2 łyżki
150 gramów
0.5 łyżeczki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno poszatkuj.
Krok 2
Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.
Krok 3
Cebulę i natkę drobno posiekaj. Dodaj do warzyw.
Krok 4
Zalej jogurtem i dopraw solą, pieprzem i słodką papryką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej