Surówka węgierska z kapusty kiszonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka węgierska z kapusty kiszonej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżki

150 gramów

0.5 łyżeczki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.

Krok 3

Cebulę i natkę drobno posiekaj. Dodaj do warzyw.

Krok 4

Zalej jogurtem i dopraw solą, pieprzem i słodką papryką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Rwaki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej