Surówka węgierska z kapusty kiszonej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Surówka węgierska z kapusty kiszonej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżki

150 gramów

0.5 łyżeczki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.

Krok 3

Cebulę i natkę drobno posiekaj. Dodaj do warzyw.

Krok 4

Zalej jogurtem i dopraw solą, pieprzem i słodką papryką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka węgierska z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej