
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora umyj i podziel na różyczki. Koperek posiekaj.
Krok 2
Pokruszoną kostkę czosnkową wymieszaj z jogurtem naturalnym.
Krok 3
Połącz i wymieszaj wszystkie składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Surówka z kalafiora
Kalafior w Polsce najczęściej przygotowywany jest w wersji na gorąco. W połączeniu z zasmażką z bułki tartej i ulubionych przypraw stanowi znakomity dodatek do klasycznego obiadu. Sprawdza się też jako element wieloskładnikowej warzywnej zupy wiosennej lub gęstego kremu. Istnieją jednak również sposoby na podanie go w surowej wersji, a jednym z nich jest surówka. Aby ją przygotować, na początek umyj warzywo i podziel je na różyczki podobnych rozmiarów, a świeży koperek drobno posiekaj. Sos do surówki przyrządzisz bardzo prosto: wystarczy, że wymieszasz jogurt naturalny z pokruszoną kostką czosnkową. Dla urozmaicenia możesz dodać do niego odrobinę kurkumy, która zabarwi go na żółto. Jeśli zaś preferujesz pikantne smaki, użyj odrobiny sproszkowanej papryczki chili. Połącz i wymieszaj starannie wszystkie składniki. Chrupiący dodatek do obiadu najlepiej jest serwować po wcześniejszym schłodzeniu go w lodówce. Każda okazja jest dobra, aby przygotować coś pysznego – zainspiruj się naszymi przepisami!