
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora umyj i podziel na różyczki. Koperek posiekaj.
Krok 2
Pokruszoną kostkę czosnkową wymieszaj z jogurtem naturalnym.
Krok 3
Połącz i wymieszaj wszystkie składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Surówka z kalafiora
Kalafior w Polsce najczęściej przygotowywany jest w wersji na gorąco. W połączeniu z zasmażką z bułki tartej i ulubionych przypraw stanowi znakomity dodatek do klasycznego obiadu. Sprawdza się też jako element wieloskładnikowej warzywnej zupy wiosennej lub gęstego kremu. Istnieją jednak również sposoby na podanie go w surowej wersji, a jednym z nich jest surówka. Aby ją przygotować, na początek umyj warzywo i podziel je na różyczki podobnych rozmiarów, a świeży koperek drobno posiekaj. Sos do surówki przyrządzisz bardzo prosto: wystarczy, że wymieszasz jogurt naturalny z pokruszoną kostką czosnkową. Dla urozmaicenia możesz dodać do niego odrobinę kurkumy, która zabarwi go na żółto. Jeśli zaś preferujesz pikantne smaki, użyj odrobiny sproszkowanej papryczki chili. Połącz i wymieszaj starannie wszystkie składniki. Chrupiący dodatek do obiadu najlepiej jest serwować po wcześniejszym schłodzeniu go w lodówce. Każda okazja jest dobra, aby przygotować coś pysznego – zainspiruj się naszymi przepisami!