Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika
łatwe
52 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżeczka
1 szczypta
0.75 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
Krok 2
Por (białą część) opłukać i pokroić w półplasterki.
Krok 3
Jabłko obrać, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Krok 4
Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Krok 5
Do dużej miski przełożyć zieloną sałatę, por, jabłko, słonecznik i szczypiorek.
Krok 6
Dodać oliwę z oliwek, szczyptę oregano, rozmarynu i majeranku.
Krok 7
Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Krok 8
Przyprawić do smaku solą ziołową i pieprzem cytrynowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej