Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.75 szklanki

1 pęczek

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.

Krok 2

Por (białą część) opłukać i pokroić w półplasterki.

Krok 3

Jabłko obrać, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.

Krok 4

Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.

Krok 5

Do dużej miski przełożyć zieloną sałatę, por, jabłko, słonecznik i szczypiorek.

Krok 6

Dodać oliwę z oliwek, szczyptę oregano, rozmarynu i majeranku.

Krok 7

Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Krok 8

Przyprawić do smaku solą ziołową i pieprzem cytrynowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej