Surówka z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor: Anka20 Anka20

ratingratingratingratingrating

3

25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużej miski dodaj umyte i pokrojone w kostkę pomidory, ogórka oraz pokrojoną w paski kapustę pekińską. Następnie dodaj drobno posiekany szczypiorek.

Krok 2

Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i doprawi do smaku.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 min do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej