Surówka z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor: Anka20 Anka20

ratingratingratingratingrating

3

25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużej miski dodaj umyte i pokrojone w kostkę pomidory, ogórka oraz pokrojoną w paski kapustę pekińską. Następnie dodaj drobno posiekany szczypiorek.

Krok 2

Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i doprawi do smaku.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 min do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka witaminowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej