
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużej miski dodaj umyte i pokrojone w kostkę pomidory, ogórka oraz pokrojoną w paski kapustę pekińską. Następnie dodaj drobno posiekany szczypiorek.
Krok 2
Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i doprawi do smaku.
Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 min do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej