Surówka z kapusty pekińskiej z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

292 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

388 osób wydrukowało

Pobierz pdf

359 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść z wierzchnich liści, opłucz i osusz. Następnie przetnij ją na pół wzdłuż i pokrój w kostkę.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj sos Knorr z wodą i majonezem.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - Krok 3

Krok 4

Do kapusty dodaj papryki, natkę pietruszki i wymieszaj. Sałatkę polej sosem 15 min. przed podaniem.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z kapusty pekińskiej z papryką Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Kapusta pekińska stanowi bardzo dobrą bazę wszelkich sałatek oraz surówek. Jest krucha, delikatna, doskonale łączy się z wieloma innymi składnikami, np. pomidorami, jajkami, ogórkami czy mięsem z kurczaka. Spróbuj też pysznego i jednocześnie prostego połączenia kapusty pekińskiej z papryką. Wybierz warzywa w rożnych kolorach: czerwonym, zielonym i żółtym, żeby surówka była jak najbardziej urozmaicona. Pokrój je na równą kostkę i połącz z pokrojoną wcześniej kapustą. Dodaj także posiekaną drobno natkę pietruszki. Smacznym dodatkiem będzie również koperek. Przygotuj gęsty i wyrazisty w smaku sos czosnkowy z majonezem, który bardzo dobrze urozmaici łagodną potrawę. Jeśli chcesz, dorzuć też garść grzanek z chleba. Surówkę z kapusty pekińskiej z papryką podawaj jako dodatek do obiadu, np. kotletów drobiowych, udek z kurczaka, białych ryb smażonych i pieczonych. Będzie także smaczną przekąską na drugie śniadanie, podaną z dodatkiem wędlin, pieczywa albo samodzielnie. Sprawdź dokładne proporcje i przygotuj tę pyszną surówkę na najbliższą okazję.