Surówka z kapusty pekińskiej z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

289 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

379 osób wydrukowało

Pobierz pdf

355 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść z wierzchnich liści, opłucz i osusz. Następnie przetnij ją na pół wzdłuż i pokrój w kostkę.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj sos Knorr z wodą i majonezem.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - Krok 3

Krok 4

Do kapusty dodaj papryki, natkę pietruszki i wymieszaj. Sałatkę polej sosem 15 min. przed podaniem.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z kapusty pekińskiej z papryką Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Kapusta pekińska stanowi bardzo dobrą bazę wszelkich sałatek oraz surówek. Jest krucha, delikatna, doskonale łączy się z wieloma innymi składnikami, np. pomidorami, jajkami, ogórkami czy mięsem z kurczaka. Spróbuj też pysznego i jednocześnie prostego połączenia kapusty pekińskiej z papryką. Wybierz warzywa w rożnych kolorach: czerwonym, zielonym i żółtym, żeby surówka była jak najbardziej urozmaicona. Pokrój je na równą kostkę i połącz z pokrojoną wcześniej kapustą. Dodaj także posiekaną drobno natkę pietruszki. Smacznym dodatkiem będzie również koperek. Przygotuj gęsty i wyrazisty w smaku sos czosnkowy z majonezem, który bardzo dobrze urozmaici łagodną potrawę. Jeśli chcesz, dorzuć też garść grzanek z chleba. Surówkę z kapusty pekińskiej z papryką podawaj jako dodatek do obiadu, np. kotletów drobiowych, udek z kurczaka, białych ryb smażonych i pieczonych. Będzie także smaczną przekąską na drugie śniadanie, podaną z dodatkiem wędlin, pieczywa albo samodzielnie. Sprawdź dokładne proporcje i przygotuj tę pyszną surówkę na najbliższą okazję.