Surówka orientalna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka orientalna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno poszatkuj kapustę i zmieszaj ją z utartą marchewkę, porem skrojonym w krążki.

Krok 2

Zmieszaj za pomocą trzepaczki, sok z cytryny, sos sojowy, oleje i sos sałatkowy Knorr.

Krok 3

Przygotowaną zalewę wlej do kapusty i wszystko dobrze wymieszaj. Odstaw na pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej