
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno poszatkuj kapustę i zmieszaj ją z utartą marchewkę, porem skrojonym w krążki.
Krok 2
Zmieszaj za pomocą trzepaczki, sok z cytryny, sos sojowy, oleje i sos sałatkowy Knorr.
Krok 3
Przygotowaną zalewę wlej do kapusty i wszystko dobrze wymieszaj. Odstaw na pół godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej