
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
20 dekagramów
2 sztuki
2 łyżki
1 dekagram
1 sztuka
1 litr
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść w 1 litrze wrzątku kostki Bulionu na włoszczyźnie Konorr.
Krok 2
Odetnij zgrubiałą łodygę kapusty, a liście obgotuj krótko w rosole.
Krok 3
Zetrzyj marchewkę na tarce z dużymi oczkami. Oczyść pora, posiekaj cebulę oraz pieczarki, po czym przesmaż je na oleju.
Krok 4
Dodaj marchewkę, ugotowany ryż i sos sojowy, a następnie podduś. Dopraw farsz pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Krok 5
Układaj farsz na liściach kapusty, formuj sakiewki i obwiązuj je szczypiorkiem. Duś w rosole pod przykryciem około 5 minut.

Dobra rada:
Podawaj z sosem pomidorowym.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































