
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
20 dekagramów
2 sztuki
2 łyżki
1 dekagram
1 sztuka
1 litr
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść w 1 litrze wrzątku kostki Bulionu na włoszczyźnie Konorr.
Krok 2
Odetnij zgrubiałą łodygę kapusty, a liście obgotuj krótko w rosole.
Krok 3
Zetrzyj marchewkę na tarce z dużymi oczkami. Oczyść pora, posiekaj cebulę oraz pieczarki, po czym przesmaż je na oleju.
Krok 4
Dodaj marchewkę, ugotowany ryż i sos sojowy, a następnie podduś. Dopraw farsz pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Krok 5
Układaj farsz na liściach kapusty, formuj sakiewki i obwiązuj je szczypiorkiem. Duś w rosole pod przykryciem około 5 minut.

Dobra rada:
Podawaj z sosem pomidorowym.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej