Jednogarnkowe danie z kaszą pęczak, warzywami i kurczakiem
łatwe
2783 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pęczak ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 2
Piersi z kurczaka pokrój w niedużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.

Krok 3
Cukinię oraz paprykę pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka. Smaż chwilę razem.

Krok 4
Całość zalej 500 ml wody i zagotuj. Żeby danie było odpowiednio gęste i dobrze doprawione dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Wymieszaj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 5
Pod koniec dodaj zielony groszek. Całość ponownie zagotuj. Danie podawaj na ciepło z ugotowanym pęczakiem i np. z chrupiącymi grzankami.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do sosu odrobinę posiekanej papryczki chilli.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jednogarnkowe danie z kaszą pęczak, warzywami i kurczakiem
Czy szybki obiad może być pełnowartościowy? Oczywiście! Danie jednogarnkowe z kaszą doda Ci energii i zapewni sytość na długie godziny. Kasza pęczak z warzywami i kurczakiem to łatwy przepis na kulinarny sukces!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy wiedzą, jak wartościowe są kasze i cenią sobie czas. Kasza pęczak z warzywami będzie gotowa w pół godziny!
Na jaką okazję?
Na codzienny obiad, który będzie łatwy i szybki w przygotowaniu. Kasza pęczak z kurczakiem uratuje Cię z opresji, gdy nie wiesz, co ugotować.
Czy wiesz, że?
Pęczak ma najwyższą wartość odżywczą spośród wszystkich kasz jęczmiennych. Jest to pozbawione łuski całe ziarno. Niech na stałe zagości w Twojej kuchni!
Dla urozmaicenia
Lubisz ostre dania? Danie jednogarnkowe z kaszą nabierze wyrazistości, gdy dodasz do sosu drobno posiekaną papryczkę chili.