Jednogarnkowe danie z kaszą pęczak, warzywami i kurczakiem
łatwe
2710 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pęczak ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 2
Piersi z kurczaka pokrój w niedużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.

Krok 3
Cukinię oraz paprykę pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka. Smaż chwilę razem.

Krok 4
Całość zalej 500 ml wody i zagotuj. Żeby danie było odpowiednio gęste i dobrze doprawione dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Wymieszaj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 5
Pod koniec dodaj zielony groszek. Całość ponownie zagotuj. Danie podawaj na ciepło z ugotowanym pęczakiem i np. z chrupiącymi grzankami.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do sosu odrobinę posiekanej papryczki chilli.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jednogarnkowe danie z kaszą pęczak, warzywami i kurczakiem
Czy szybki obiad może być pełnowartościowy? Oczywiście! Danie jednogarnkowe z kaszą doda Ci energii i zapewni sytość na długie godziny. Kasza pęczak z warzywami i kurczakiem to łatwy przepis na kulinarny sukces!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy wiedzą, jak wartościowe są kasze i cenią sobie czas. Kasza pęczak z warzywami będzie gotowa w pół godziny!
Na jaką okazję?
Na codzienny obiad, który będzie łatwy i szybki w przygotowaniu. Kasza pęczak z kurczakiem uratuje Cię z opresji, gdy nie wiesz, co ugotować.
Czy wiesz, że?
Pęczak ma najwyższą wartość odżywczą spośród wszystkich kasz jęczmiennych. Jest to pozbawione łuski całe ziarno. Niech na stałe zagości w Twojej kuchni!
Dla urozmaicenia
Lubisz ostre dania? Danie jednogarnkowe z kaszą nabierze wyrazistości, gdy dodasz do sosu drobno posiekaną papryczkę chili.