Pierś z kurczaka z pęczakiem - faszerowana | Przepisy.pl pixel

Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

861 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

459 osób wydrukowało

Pobierz pdf

677 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz w 200 ml gorącej wody, następnie odcedź i pokrój w cienkie paseczki. Wywar pozostaw.

Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w rondelku wraz z grzybami. Dodaj kaszę i smaż chwilę razem. Następnie wlej grzybowy wywar, dopraw do smaku i gotuj do momentu wchłonięcia całego płynu. Po tym czasie zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na 10 minut.

Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - Krok 2

Krok 3

Piersi umyj i oczyść. W każdej z nich wykonaj nożem nacięcie tak, aby powstał otwór. Ugotowany pęczak wymieszaj z serem i napełnij tak powstałym farszem piersi kurczaka. Nafaszerowane piersi skrop oliwą.

Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - Krok 3

Krok 4

Mięso oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i smaż na patelni po 5 minut z każdej strony. Podsmażone mięso odłóż na bok.

Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - Krok 4

Krok 5

Na tą samą patelnię wlej 250 ml ciepłej wody, żeby sos był idealnie doprawiony i gęsty dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i rozmieszaj ją. Sos zagotuj, włóż z powrotem piersi i gotuj jeszcze 10 minut. Tak przygotowane piersi przed podaniem przekrój pod skosem na pół i podawaj z chrupiącą sałatą oraz ziołową bagietką.

Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

W okresie letnim takie piersi śmiało możesz przygotować na domowym grillu.

18

Opinie o przepisie

  • Magdalena Fly

    Magdalena Fly , 22.07.2018

    Czy mogę to danie zrobić dzień wcześniej? Czy podczas podgrzewania w sosie nie wypłynie mi farsz?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bober

    Anna Bober , 25.09.2016

    Pyszne juz ich nie ma .Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Mazurek

    Lidia Mazurek , 11.03.2015

    Mogo byc tez udka nadziewane takim farszem .,,,oczywiscie najpierw z udek wyciogamy kosci. Robilam b dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Szymanik

    Jan Szymanik , 11.03.2015

    Wzrokowo ?, już lubię !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Mazurkiewicz

    Ryszard Mazurkiewicz , 11.03.2015

    LUBIE.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Kozuba

    Mariusz Kozuba , 10.03.2015

    Jutro ma takie ,COŚ. być na obiad!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ireneusz Adam Jankowski

    Ireneusz Adam Jankowski , 10.03.2015

    Rozsądni i myślący ludzie w swojej kuchni nie stosują mieszanek chemicznych produkowanych przemysłowo.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alfreda Miłek

    Alfreda Miłek , 10.03.2015

    takie super TY robiszPa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Marek Banaszewski

    Marian Marek Banaszewski , 10.03.2015

    A nie mówiłem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Cholewiński

    Wiesław Cholewiński , 10.03.2015

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Rachański

    Jan Rachański , 10.03.2015

    super danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Zielnik

    Czesław Zielnik , 10.03.2015

    Gosiu, żadna nowość, ale nie schab,/za suchy/. Bardziej sprawdza się cielęcina.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Chojak

    Agnieszka Chojak , 10.03.2015

    Dobre ale sos własny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Serpina

    Alina Serpina , 10.03.2015

    Ooooooo - coś dla mnie . Uwielbiam sosy grzybowe !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miroslaw Cymer

    Miroslaw Cymer , 10.03.2015

    Pyszne musi to być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Bałdyga

    Czesław Bałdyga , 10.03.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Regielli

    Dariusz Regielli , 10.03.2015

    A ja mogę zjeść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Smukała

    Bogdan Smukała , 10.03.2015

    JA TEZ MOGE ZROBIC

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Leczo z parówkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybamiFaszerowane piersi z kurczaka z pęczakiem i grzybami

Grzyby namocz w 200 ml gorącej wody, następnie odcedź i pokrój w cienkie paseczki. Wywar pozostaw.