Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: ilus1506

Roladki wieprzowe - składniki:

  • karkówka wieprzowa - 1.5 kilogramów
  • ogórek kwaszony - 1 plaster
  • ser żółty - 1 plaster
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • cebula - 2 sztuki
  • Przyprawa Do karkówki Knorr - 1 sztuka

Roladki wieprzowe - Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.
  2. Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.
  3. Po zagotowaniu wody dodaj kostkę do mięs pieczeniową, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI WIEPRZOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.

2

Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.

3

Po zagotowaniu wody dodaj kostkę do mięs pieczeniową, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierś z kurczaka pieczona, Ryba, Curry z baraniną, Chrupiące, czekoladowe kulki, Dobre lody śmietankowe w owocami "Egzotyczny miś", ryba po japońsku , Pasztet, sałatka z rukoli, Potrawy wielkanocne, Deser dla dzieci "Łódź podwodna", Kurczak w sosie kurkowym, przepis na przepiórki, Zupa z dyni, Sosy, Pierś z kurczaka, Dobre lody śmietankowe w owocami "Egzotyczny miś", Przepis z ciasto orzechowe, Dip czosnkowy do mięs, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , piersi w mleku kokosowym, Przepis z jajko bu, Tłusty czwartek, młoda marchew, Amerykańskie żeberka BBQ, KURCZAK Z CEBULA, Przepis z sałatka kolesław, zapiekanka śmietanowa, Chrupiące torciki z pomidorkami cherry i fetą, Zupa pomidorowa, sałatka z ryżu słonecznika i papryki, Indyk, Przepis z mieso z warzywami, Przepis z Nudle z patelni, Przepis z sos cytrynowo-maślany, Przepis z zapiekanka z makaronu z szynka i warzywami, żółtego sera, salatka z kapusty bialej, Kurczak, Zupa ogórkowa - VIDEO, Mleko orzechowe, Makaron, Kotlety cielęce po mediolańsku, Kocia lasagne , Dania z makaronem, Zupa z zielonego groszku przecierana, Paszteciki na jeden kęs, Chińskie sajgonki, Lasagne warzywno - serowe, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatka z tuńczykiem, Śledź w śmietanie , Halvas – migdałowe ciasto z kaszy manny, TAPAS: Warzywa z grilla, nalesniki ze smietana i polewa, Przepis z zapiekanka z ziemniaków i sera, Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, Gęsta kartoflanka berlińska, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Surówka z pora z marchewką i jabłkiem , salatka z ryżu, Placuszki z cukinii, tarta z rybą, Jajka, Kaczka z ananasem