Roladki wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wieprzowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

108

3544 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1839 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2556 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

400 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż. Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.

Roladki wieprzowe - Krok 1

Krok 2

Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca. Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.

Roladki wieprzowe - Krok 2

Krok 3

Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr. Nałóż wystudzony szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło. Tak przygotowaną roladę odłóż do lodówki na 30 minut.

Roladki wieprzowe - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony. Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Dopraw majerankiem.

Roladki wieprzowe - Krok 4

Krok 5

Całość zalej 500 ml wrzącej wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak dania. Zmniejsz ogień i duś mięso pod przykryciem 15 minut.

Roladki wieprzowe - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz dodać łyżkę bułki tartej, aby go zagęścić. Bułka wchłonie nadmiar płynu.

47

Opinie o przepisie

  • Laura Biagiotti

    Laura Biagiotti , 25.07.2020

    Jest przepyszne zarówno jako ciepłe danie i jako zimna płyta . Ja podałam z saładkami .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Szczerbak

    Marzena Szczerbak , 14.04.2018

    A u mnie nie wyświetlają się produkty tylko gramatury , :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Kątna

    Bogusława Kątna , 26.07.2016

    super,pyszne i delikatne miesko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kiszakiewicz

    Marek Kiszakiewicz , 30.11.2014

    Na szczaw ze szpinakiem!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Batsch

    Halina Batsch , 30.11.2014

    Grzyby tak ale szpinak nigdy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 30.11.2014

    Tylko grzyby...nie cierpię szpinaku...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Cianciara

    Jerzy Cianciara , 30.11.2014

    To prawda Droga Pani Urszylo,58 lat temu!Może wtedy szpinak był inny bo mdli mnie do tej pory!,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Krefta

    Urszula Krefta , 30.11.2014

    Ciekawe zestawienie grzyby i szpinak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Krefta

    Urszula Krefta , 30.11.2014

    Kiedy to było

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Romek Czomko

    Halina Romek Czomko , 30.11.2014

    kapitalne, przyłączam się.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Dabrowska

    Krystyna Dabrowska , 30.11.2014

    chyba pojadę na poczęstunek!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Łopacińska-Sobczak

    Jadwiga Łopacińska-Sobczak , 30.11.2014

    zjadłabym ale nie ma mi kto tego przygotawać :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Krawczyński

    Jacek Krawczyński , 30.11.2014

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Robert

    Krzysztof Robert , 30.11.2014

    Poproszę raz taki zestaw :P Bo smakowicie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 30.11.2014

    a jak to nadziać na widelec

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Diana Diana

    Diana Diana , 30.11.2014

    Wyglada pysznie ale ja jestem na diecie 600 k kalorii

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Cęcak

    Józef Cęcak , 30.11.2014

    Ale ja jednak nie skożystam - życzę smacznego wszystkim

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Kuźma

    Maria Kuźma , 30.11.2014

    SMACZNEGO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Zyber

    Iwona Zyber , 30.11.2014

    Szpinak jest bardzo zdrowy,a przy tym się nie tyje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Cianciara

    Jerzy Cianciara , 30.11.2014

    Szpinak jest be!Karmili mnie tym świństwem w przedszkolu!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabella Kopeć

    Izabella Kopeć , 29.11.2014

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Sokołowski

    Marek Sokołowski , 29.11.2014

    Tamten ziutek niech przyniesie troszkę do domciu ;))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Sokołowski

    Marek Sokołowski , 29.11.2014

    kiedy na ten obiadek ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Dybała

    Wiesława Dybała , 29.11.2014

    ... poproszę o adres ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Kozikowski

    Robert Kozikowski , 29.11.2014

    Proszę nie robić mi.smaka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka , 29.11.2014

    Takie jedzenieb to ja uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Makarewicz

    Włodzimierz Makarewicz , 29.11.2014

    No Aniu smaczego wole karkowke

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Andruszak

    Ela Andruszak , 29.11.2014

    Kocham szpinak1

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 29.11.2014

    Mozna dodac troche sera cheddar do farszu wyostrzy smak a szpinak to jest dla koloru mozna go dowolnie doprawic w sumie danie ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Bajda

    Jerzy Bajda , 29.11.2014

    szpinak beeeeeeeeeeeeeeee

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki wieprzoweRoladki wieprzowe

Wyśmienite roladki z polędwiczki wieprzowej z doskonałym farszem to propozycja wykwintnego oraz prostego dania. Zaserwuj je na obiad i oczaruj wszystkich tą niezwykłą potrawą. Nadzienie to doskonałe połączenie idealnie dobranych smaków. Przesmażone grzyby i cebula z dodatkiem czosnku, świeżego szpinaku i aromatycznych przypraw, tworzą wzorową kompozycję. Gotowym farszem nadziej delikatnie oczyszczoną polędwiczkę. Pamiętaj żeby nie nacinać jej do samego końca i rozbić tłuczkiem na cienki blat. Gotową roladę odłóż do lodówki. Później smaż mięso na złoty kolor, a po czasie dodaj do niego cebulę i pachnący majeranek. Dodaj wodę i esencję do duszonych mięs Knorr. Wydobędzie ona głębszy smak dania. Aksamitne roladki z pysznym farszem podawaj z kaszą i wybornym sosem i rozkoszuj się ich doskonałym smakiem!