Dania z Roladkami
149 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (149) 
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Ciekawostki i porady
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej
Roladki
Rolady i roladki – nikt nie potrafi im się oprzeć! Prawdą jest, że te apetyczne zawijasy dodadzą charakteru, a także wykwintności wszystkich posiłkom. Obwijajmy smakowity farsz, aż miło! Na ostro, ze słodką nutą, swojsko czy orientalnie? Przepisy na zraziki można bowiem dwoić i troić. Każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Nie tylko smakują, ale i cieszą oko na talerzu. Wielobarwne zawiniątka! Mniam! Z naszymi propozycjami na roladki masz szansę spróbować doskonałych smaków oraz doświadczyć prawdziwej rozkoszy podniebienia. Zapraszamy!
Dla kogo?
Potrawy w postaci roladek, dzięki ogromnej różnorodności składników bez dwóch zdań posmakują wielbicielom mięsnych przysmaków. Możesz pokusić się też o roślinne warianty dania, które niewątpliwie przypadną do gustu zwolennikom wegetariańskich specjałów. Dla każdego coś dobrego!
Na jaką okazję?
Jedno jest pewne - bez tradycyjnej rolady imieniny u cioci obejść się nie mogą! Roladki znakomicie sprawdzą się w roli wykwintnego dania na rodzinnych uroczystościach. Gwiazdy wieczoru, których nie może zabraknąć na Twoim stole. Do zawijania… marsz!
Czy wiesz, że?
Tradycyjna rolada to bardzo popularna potrawa mięsna. Do jej przygotowania wykorzystuje się rozmaite rodzaje mięsiwa. Najczęściej stosuje się wołowinę oraz drób. Także w przypadku doboru nadzienia mamy duże pole do popisu. Do klasycznej wersji zrazów używa się zazwyczaj boczku, kiszonego ogórka oraz cebuli. Do smaku wystarczy doprawić mieloną papryką, pieprzem, a także odrobiną musztardy. Niech tradycji stanie się zadość!
Dla urozmaicenia:
Nie przepadasz za mięsem? Nic straconego! Roladki z powodzeniem przyrządzisz z warzywnych składników. Smakowity farsz zawijaj w plastry bakłażana lub cukinii. To danie skusi nawet najbardziej zagorzałych fanów mięsnej kuchni. Pychota!