Roladki z cukinii z serkiem – na grilla: rollsy | Przepisy.pl pixel

Grillowane roladki z cukinii i serka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

585 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

525 osób wydrukowało

Pobierz pdf

437 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cukinię wzdłuż w bardzo cienkie plastry i zgrilluj.

Krok 2

Pokrój paprykę czerwoną na 4 części, usuń gniazda nasienne, zgrilluj, następnie pokrój w paski.

Krok 3

Wymieszaj widelcem serek kremowy z serem pleśniowym, dopraw go do smaku przyprawą Knorr i odstaw na 3-4 minuty.

Krok 4

Umyj liście bazylii. Następnie posmaruj cukinię serkiem, ułóż na niej bazylię oraz pokrojoną paprykę i zwiń w roladki. Przed podaniem możesz udekorować roladki smażoną w głębokim tłuszczu bazylią lub pomidorkami koktajlowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane roladki z cukinii i serkaGrillowane roladki z cukinii i serka

Roladki z cukinii na grilla to przepis dla tych, którzy poszukują alternatywy dla popularnych mięsnych dań z rusztu. Cukinia jest warzywem o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Z powodzeniem przygotujesz z niej kremową zupę, leczo czy smażone placki. Z wielu dostępnych odmian różniących się kolorem i wielkością, do przygotowania roladek z cukinii z serkiem najlepiej sprawdzą się mniejsze, nieco twardsze warzywa. Nie posiadają one dużej ilości nasion, dzięki czemu łatwiej będzie je grillować. Cukinię pokrój wzdłuż, a czerwoną paprykę na cztery części. Tak przygotowane warzywa upiecz. Aby nadzienie z kremowego serka zyskało wyrazistszy smak, wymieszaj go z serem pleśniowym. Wybierz odmianę blue i dodatkowo dopraw całość do smaku. Paski cukinii posmaruj serkiem, dodaj kawałki papryki i zwiń w roladki. Na każdej cukinii zawijanej z serkiem umieść listek świeżej bazylii.

Dla kogo?

Roladki z cukinii z serkiem zachwycą miłośników smacznych i prostych przekąsek.

Na jaką okazję?

Roladki z grillowanej cukinii to obowiązkowy element menu imprezy w stylu barbecue! Nie zapomnij o przepisie także na co dzień – rolada z cukinii z serkiem będzie świetnym pomysłem na szybką przekąskę czy danie zabierane do pracy.

Czy wiesz, że?

Cukinia jest warzywem, które sprawia duży kłopot… językowy. W niektórych częściach kraju określana jest mianem kabaczka, co część osób wprawia w uzasadnioną konsternację. Dla nich bowiem cukinia i kabaczek to dwie różne rośliny.

Dla urozmaicenia:

Zadbaj także o wygląd roladek z grillowanej cukinii! Danie będzie bardziej kolorowe, kiedy ozdobisz je pomidorkami koktajlowymi.