Grillowane roladki z cukinii i serka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

562 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

467 osób wydrukowało

Pobierz pdf

377 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cukinię wzdłuż w bardzo cienkie plastry i zgrilluj.

Krok 2

Pokrój paprykę czerwoną na 4 części, usuń gniazda nasienne, zgrilluj, następnie pokrój w paski.

Krok 3

Wymieszaj widelcem serek kremowy z serem pleśniowym, dopraw go do smaku Delikatem Knorr i odstaw na 3-4 minuty.

Krok 4

Umyj liście bazylii. Następnie posmaruj cukinię serkiem, ułóż na niej bazylię oraz pokrojoną paprykę i zwiń w roladki. Przed podaniem możesz udekorować roladki smażoną w głębokim tłuszczu bazylią lub pomidorkami koktajlowymi.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane roladki z cukinii i serkaGrillowane roladki z cukinii i serka

Grillowane roladki z cukinii to przepis dla tych, którzy poszukują alternatywy dla popularnych mięsnych dań z grilla. Cukinia jest warzywem o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Z powodzeniem przygotujesz z niej kremową zupę, leczo, czy smażone placki. Z wielu dostępnych odmian różniących się kolorem i wielkością, do przygotowania roladek najlepiej sprawdzą się mniejsze, nieco twardsze okazy. Nie posiadają one dużej ilości nasion w środku, dzięki czemu łatwiej będzie je grillować. Cukinię pokrój wzdłuż, a czerwoną paprykę na cztery części, i tak przygotowane warzywa upiecz. Aby nadzienie z kremowego serka zyskało wyrazistszy smak, wymieszaj go z serem pleśniowym. Wybierz odmianę blue i dodatkowo dopraw całość do smaku. Paski cukinii posmaruj serkiem, dodaj kawałki papryki i zwiń w roladki. Na każdej z nich umieść listek świeżej bazylii. Danie będzie bardziej kolorowe, kiedy ozdobisz je pomidorkami koktajlowymi. Koniecznie przygotuj efektowne grillowane roladki z cukinii przy najbliższej okazji.