Roladki z cukinii z serkiem – na grilla: rollsy | Przepisy.pl pixel

Grillowane roladki z cukinii i serka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
600 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

585 osób wydrukowało

Pobierz pdf

522 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cukinię wzdłuż w bardzo cienkie plastry i zgrilluj.

Krok 2

Pokrój paprykę czerwoną na 4 części, usuń gniazda nasienne, zgrilluj, następnie pokrój w paski.

Krok 3

Wymieszaj widelcem serek kremowy z serem pleśniowym, dopraw go do smaku przyprawą Knorr i odstaw na 3-4 minuty.

Krok 4

Umyj liście bazylii. Następnie posmaruj cukinię serkiem, ułóż na niej bazylię oraz pokrojoną paprykę i zwiń w roladki. Przed podaniem możesz udekorować roladki smażoną w głębokim tłuszczu bazylią lub pomidorkami koktajlowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane roladki z cukinii i serkaGrillowane roladki z cukinii i serka

Roladki z cukinii na grilla to przepis dla tych, którzy poszukują alternatywy dla popularnych mięsnych dań z rusztu. Cukinia jest warzywem o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Z powodzeniem przygotujesz z niej kremową zupę, leczo czy smażone placki. Z wielu dostępnych odmian różniących się kolorem i wielkością, do przygotowania roladek z cukinii z serkiem najlepiej sprawdzą się mniejsze, nieco twardsze warzywa. Nie posiadają one dużej ilości nasion, dzięki czemu łatwiej będzie je grillować. Cukinię pokrój wzdłuż, a czerwoną paprykę na cztery części. Tak przygotowane warzywa upiecz. Aby nadzienie z kremowego serka zyskało wyrazistszy smak, wymieszaj go z serem pleśniowym. Wybierz odmianę blue i dodatkowo dopraw całość do smaku. Paski cukinii posmaruj serkiem, dodaj kawałki papryki i zwiń w roladki. Na każdej cukinii zawijanej z serkiem umieść listek świeżej bazylii.

Dla kogo?

Roladki z cukinii z serkiem zachwycą miłośników smacznych i prostych przekąsek.

Na jaką okazję?

Roladki z grillowanej cukinii to obowiązkowy element menu imprezy w stylu barbecue! Nie zapomnij o przepisie także na co dzień – rolada z cukinii z serkiem będzie świetnym pomysłem na szybką przekąskę czy danie zabierane do pracy.

Czy wiesz, że?

Cukinia jest warzywem, które sprawia duży kłopot… językowy. W niektórych częściach kraju określana jest mianem kabaczka, co część osób wprawia w uzasadnioną konsternację. Dla nich bowiem cukinia i kabaczek to dwie różne rośliny.

Dla urozmaicenia:

Zadbaj także o wygląd roladek z grillowanej cukinii! Danie będzie bardziej kolorowe, kiedy ozdobisz je pomidorkami koktajlowymi.