Grillowane roladki z cukinii i serka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

566 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

467 osób wydrukowało

Pobierz pdf

377 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cukinię wzdłuż w bardzo cienkie plastry i zgrilluj.

Krok 2

Pokrój paprykę czerwoną na 4 części, usuń gniazda nasienne, zgrilluj, następnie pokrój w paski.

Krok 3

Wymieszaj widelcem serek kremowy z serem pleśniowym, dopraw go do smaku przyprawą Knorr i odstaw na 3-4 minuty.

Krok 4

Umyj liście bazylii. Następnie posmaruj cukinię serkiem, ułóż na niej bazylię oraz pokrojoną paprykę i zwiń w roladki. Przed podaniem możesz udekorować roladki smażoną w głębokim tłuszczu bazylią lub pomidorkami koktajlowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Burgery z grilla
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane roladki z cukinii i serkaGrillowane roladki z cukinii i serka

Grillowane roladki z cukinii to przepis dla tych, którzy poszukują alternatywy dla popularnych mięsnych dań z grilla. Cukinia jest warzywem o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Z powodzeniem przygotujesz z niej kremową zupę, leczo, czy smażone placki. Z wielu dostępnych odmian różniących się kolorem i wielkością, do przygotowania roladek najlepiej sprawdzą się mniejsze, nieco twardsze okazy. Nie posiadają one dużej ilości nasion w środku, dzięki czemu łatwiej będzie je grillować. Cukinię pokrój wzdłuż, a czerwoną paprykę na cztery części, i tak przygotowane warzywa upiecz. Aby nadzienie z kremowego serka zyskało wyrazistszy smak, wymieszaj go z serem pleśniowym. Wybierz odmianę blue i dodatkowo dopraw całość do smaku. Paski cukinii posmaruj serkiem, dodaj kawałki papryki i zwiń w roladki. Na każdej z nich umieść listek świeżej bazylii. Danie będzie bardziej kolorowe, kiedy ozdobisz je pomidorkami koktajlowymi. Koniecznie przygotuj efektowne grillowane roladki z cukinii przy najbliższej okazji.