Grillowane roladki z cukinii i serka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Grillowane roladki z cukinii i serka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

568 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

478 osób wydrukowało

Pobierz pdf

385 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cukinię wzdłuż w bardzo cienkie plastry i zgrilluj.

Krok 2

Pokrój paprykę czerwoną na 4 części, usuń gniazda nasienne, zgrilluj, następnie pokrój w paski.

Krok 3

Wymieszaj widelcem serek kremowy z serem pleśniowym, dopraw go do smaku przyprawą Knorr i odstaw na 3-4 minuty.

Krok 4

Umyj liście bazylii. Następnie posmaruj cukinię serkiem, ułóż na niej bazylię oraz pokrojoną paprykę i zwiń w roladki. Przed podaniem możesz udekorować roladki smażoną w głębokim tłuszczu bazylią lub pomidorkami koktajlowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane roladki z cukinii i serkaGrillowane roladki z cukinii i serka

Grillowane roladki z cukinii to przepis dla tych, którzy poszukują alternatywy dla popularnych mięsnych dań z grilla. Cukinia jest warzywem o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Z powodzeniem przygotujesz z niej kremową zupę, leczo, czy smażone placki. Z wielu dostępnych odmian różniących się kolorem i wielkością, do przygotowania roladek najlepiej sprawdzą się mniejsze, nieco twardsze okazy. Nie posiadają one dużej ilości nasion w środku, dzięki czemu łatwiej będzie je grillować. Cukinię pokrój wzdłuż, a czerwoną paprykę na cztery części, i tak przygotowane warzywa upiecz. Aby nadzienie z kremowego serka zyskało wyrazistszy smak, wymieszaj go z serem pleśniowym. Wybierz odmianę blue i dodatkowo dopraw całość do smaku. Paski cukinii posmaruj serkiem, dodaj kawałki papryki i zwiń w roladki. Na każdej z nich umieść listek świeżej bazylii. Danie będzie bardziej kolorowe, kiedy ozdobisz je pomidorkami koktajlowymi. Koniecznie przygotuj efektowne grillowane roladki z cukinii przy najbliższej okazji.