Grillowane roladki z cukinii i serka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane roladki z cukinii i serka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

574 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

479 osób wydrukowało

Pobierz pdf

387 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cukinię wzdłuż w bardzo cienkie plastry i zgrilluj.

Krok 2

Pokrój paprykę czerwoną na 4 części, usuń gniazda nasienne, zgrilluj, następnie pokrój w paski.

Krok 3

Wymieszaj widelcem serek kremowy z serem pleśniowym, dopraw go do smaku przyprawą Knorr i odstaw na 3-4 minuty.

Krok 4

Umyj liście bazylii. Następnie posmaruj cukinię serkiem, ułóż na niej bazylię oraz pokrojoną paprykę i zwiń w roladki. Przed podaniem możesz udekorować roladki smażoną w głębokim tłuszczu bazylią lub pomidorkami koktajlowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane roladki z cukinii i serka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane roladki z cukinii i serkaGrillowane roladki z cukinii i serka

Grillowane roladki z cukinii to przepis dla tych, którzy poszukują alternatywy dla popularnych mięsnych dań z grilla. Cukinia jest warzywem o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Z powodzeniem przygotujesz z niej kremową zupę, leczo, czy smażone placki. Z wielu dostępnych odmian różniących się kolorem i wielkością, do przygotowania roladek najlepiej sprawdzą się mniejsze, nieco twardsze okazy. Nie posiadają one dużej ilości nasion w środku, dzięki czemu łatwiej będzie je grillować. Cukinię pokrój wzdłuż, a czerwoną paprykę na cztery części, i tak przygotowane warzywa upiecz. Aby nadzienie z kremowego serka zyskało wyrazistszy smak, wymieszaj go z serem pleśniowym. Wybierz odmianę blue i dodatkowo dopraw całość do smaku. Paski cukinii posmaruj serkiem, dodaj kawałki papryki i zwiń w roladki. Na każdej z nich umieść listek świeżej bazylii. Danie będzie bardziej kolorowe, kiedy ozdobisz je pomidorkami koktajlowymi. Koniecznie przygotuj efektowne grillowane roladki z cukinii przy najbliższej okazji.