
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
1 pęczek
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
120 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki cherry i kulki mozzarelli przekrój na połówki. Sałatę porwij, rzodkiewki pokrój w plasterki. Marchewkę obierz i opłucz, cukinię i ogórka dokładnie umyj.

Krok 2
Za pomocą obieraczki obierz warzywa, nacinając tylko z jednej strony tak, aby powstały długie paski. Z cukinii wytnij długie paski do miejsca, w którym znajdują się pestki, następnie odwróć cukinię na drugą stronę i powtórz czynność. Pozostałą część z pestkami przeznacz do innej potrawy, na przykład do leczo.

Krok 3
W misce wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z wodą i oliwą (według wskazówek na opakowaniu).

Krok 4
Dodaj porwaną sałatę, pomidorki cherry, mozzarellę oraz rzodkiewki, pokrojone w plasterki. Dokładnie wymieszaj całość i układaj na talerzu.

Krok 5
Sałatkę udekoruj paskami z warzyw i kiełkami lucerny.


Dobra rada:
Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka tagliatelle warzywne
Masz ochotę na szybką i pyszną sałatkę? Bardzo proszę. Sałatka tagliatelle warzywne zasługuje na uznanie pod wieloma względami. Po pierwsze za smak. Chrupiące wstążki z cukinii w towarzystwie mozzarelli i winnego sosu wzbogaconego smakiem mieszanki przypraw i ziół to połączenie idealne. Po drugie – za wygląd dania. Nie od dziś wiadomo, że potrawa atrakcyjna dla oka, kusi także podniebienia. Warzywne tagliatelle z pomidorkami cherry i zielonym ogórkiem, udekorowana wstążkami z marchwi i kiełkami lucerny prezentuje się wyśmienicie. Ponadto, tę sałatkę przygotujesz bardzo szybko. Jeśli więc jesteś zabiegana, prowadzisz aktywny tryb życia i nie masz czasu na to, żeby połowę dnia spędzać w kuchni, koniecznie naucz się przyrządzania tego dania. Tagliatelle podasz jako dodatek do obiadu – będzie pasować do potraw z ryb oraz drobiu. Sałatka umili ci także czas spędzany w pracy. Tuż przed zjedzeniem polej ją sosem i pyszny lunch gotowy. Smacznego!