Sałatka tagliatelle warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tagliatelle warzywne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
580 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

659 osób wydrukowało

Pobierz pdf

776 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki cherry i kulki mozzarelli przekrój na połówki. Sałatę porwij, rzodkiewki pokrój w plasterki. Marchewkę obierz i opłucz, cukinię i ogórka dokładnie umyj.

Sałatka tagliatelle warzywne  - Krok 1

Krok 2

Za pomocą obieraczki obierz warzywa, nacinając tylko z jednej strony tak, aby powstały długie paski. Z cukinii wytnij długie paski do miejsca, w którym znajdują się pestki, następnie odwróć cukinię na drugą stronę i powtórz czynność. Pozostałą część z pestkami przeznacz do innej potrawy, na przykład do leczo.

Sałatka tagliatelle warzywne  - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z wodą i oliwą (według wskazówek na opakowaniu).

Sałatka tagliatelle warzywne  - Krok 3

Krok 4

Dodaj porwaną sałatę, pomidorki cherry, mozzarellę oraz rzodkiewki, pokrojone w plasterki. Dokładnie wymieszaj całość i układaj na talerzu.

Sałatka tagliatelle warzywne  - Krok 4

Krok 5

Sałatkę udekoruj paskami z warzyw i kiełkami lucerny.

Sałatka tagliatelle warzywne  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.

6

Opinie o przepisie

  • Majael

    Majael , 25.07.2020

    Zrobiłem podwójną porcję, żeby było na 4 osoby. 2 cukinie, 2 ogórki i 2 marchewki to stanowczo za dużo na przyozdabianie więc na 2 osoby powinno być 0.5 cukinii, marchewki i ogórka .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Jantura

    Magdalena Jantura , 25.07.2019

    pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Danko

    Katarzyna Danko , 01.01.2012

    musi być pychaaaaa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Godyń

    Henryka Godyń , 30.12.2011

    wygląda apetycznie:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Molek

    Agnieszka Molek , 30.12.2011

    chętnie by spróbowała!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • AN NA

    AN NA , 30.12.2011

    Mniam..mniam..

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze śledziami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka tagliatelle warzywne Sałatka tagliatelle warzywne

Masz ochotę na szybką i pyszną sałatkę? Bardzo proszę. Sałatka tagliatelle warzywne zasługuje na uznanie pod wieloma względami. Po pierwsze za smak. Chrupiące wstążki z cukinii w towarzystwie mozzarelli i winnego sosu wzbogaconego smakiem mieszanki przypraw i ziół to połączenie idealne. Po drugie – za wygląd dania. Nie od dziś wiadomo, że potrawa atrakcyjna dla oka, kusi także podniebienia. Warzywne tagliatelle z pomidorkami cherry i zielonym ogórkiem, udekorowana wstążkami z marchwi i kiełkami lucerny prezentuje się wyśmienicie. Ponadto, tę sałatkę przygotujesz bardzo szybko. Jeśli więc jesteś zabiegana, prowadzisz aktywny tryb życia i nie masz czasu na to, żeby połowę dnia spędzać w kuchni, koniecznie naucz się przyrządzania tego dania. Tagliatelle podasz jako dodatek do obiadu – będzie pasować do potraw z ryb oraz drobiu. Sałatka umili ci także czas spędzany w pracy. Tuż przed zjedzeniem polej ją sosem i pyszny lunch gotowy. Smacznego!