Sałatka tagliatelle warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tagliatelle warzywne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
577 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

642 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

760 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki cherry i kulki mozzarelli przekrój na połówki. Sałatę porwij, rzodkiewki pokrój w plasterki. Marchewkę obierz i opłucz, cukinię i ogórka dokładnie umyj.

Sałatka tagliatelle warzywne  - Krok 1

Krok 2

Za pomocą obieraczki obierz warzywa, nacinając tylko z jednej strony tak, aby powstały długie paski. Z cukinii wytnij długie paski do miejsca, w którym znajdują się pestki, następnie odwróć cukinię na drugą stronę i powtórz czynność. Pozostałą część z pestkami przeznacz do innej potrawy, na przykład do leczo.

Sałatka tagliatelle warzywne  - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z wodą i oliwą (według wskazówek na opakowaniu).

Sałatka tagliatelle warzywne  - Krok 3

Krok 4

Dodaj porwaną sałatę, pomidorki cherry, mozzarellę oraz rzodkiewki, pokrojone w plasterki. Dokładnie wymieszaj całość i układaj na talerzu.

Sałatka tagliatelle warzywne  - Krok 4

Krok 5

Sałatkę udekoruj paskami z warzyw i kiełkami lucerny.

Sałatka tagliatelle warzywne  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.

6

Opinie o przepisie

  • Majael

    Majael , 25.07.2020

    Zrobiłem podwójną porcję, żeby było na 4 osoby. 2 cukinie, 2 ogórki i 2 marchewki to stanowczo za dużo na przyozdabianie więc na 2 osoby powinno być 0.5 cukinii, marchewki i ogórka .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Jantura

    Magdalena Jantura , 25.07.2019

    pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Danko

    Katarzyna Danko , 01.01.2012

    musi być pychaaaaa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Godyń

    Henryka Godyń , 30.12.2011

    wygląda apetycznie:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Molek

    Agnieszka Molek , 30.12.2011

    chętnie by spróbowała!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • AN NA

    AN NA , 30.12.2011

    Mniam..mniam..

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tagliatelle warzywne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka tagliatelle warzywne Sałatka tagliatelle warzywne

Masz ochotę na szybką i pyszną sałatkę? Bardzo proszę. Sałatka tagliatelle warzywne zasługuje na uznanie pod wieloma względami. Po pierwsze za smak. Chrupiące wstążki z cukinii w towarzystwie mozzarelli i winnego sosu wzbogaconego smakiem mieszanki przypraw i ziół to połączenie idealne. Po drugie – za wygląd dania. Nie od dziś wiadomo, że potrawa atrakcyjna dla oka, kusi także podniebienia. Warzywne tagliatelle z pomidorkami cherry i zielonym ogórkiem, udekorowana wstążkami z marchwi i kiełkami lucerny prezentuje się wyśmienicie. Ponadto, tę sałatkę przygotujesz bardzo szybko. Jeśli więc jesteś zabiegana, prowadzisz aktywny tryb życia i nie masz czasu na to, żeby połowę dnia spędzać w kuchni, koniecznie naucz się przyrządzania tego dania. Tagliatelle podasz jako dodatek do obiadu – będzie pasować do potraw z ryb oraz drobiu. Sałatka umili ci także czas spędzany w pracy. Tuż przed zjedzeniem polej ją sosem i pyszny lunch gotowy. Smacznego!