Składniki
1 szklanka
1 szklanka
100 gramów
2 opakowania
10 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion zagotuj, przelej do miski, a następnie wsyp kaszę. Wymieszaj i pozostaw na kilka minut do momentu, aż wchłonie cały płyn. Następnie rozdrobnij widelcem.
Krok 2
Pokrój warzywa: paprykę w paski, cukinię w półplastry. Cebulę natomiast pokrój na 4 części, a następnie porozdzielaj jej warstwy. Czosnek rozgnieć.
Krok 3
Następnie warzywa przesyp do żaroodpornego naczynia, skrop oliwą, dodaj listki świeżego tymianku oraz czosnek. Całość oprósz solą oraz pieprzem, wymieszaj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiecz w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Warzywa wystudź.
Krok 4
Zawartość opakowań sosów Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz tą samą ilością oliwy.
Krok 5
Na spód salaterki wysyp gotowy kuskus, następnie rozłóż upieczone warzywa, pomidorki i mozzarellę. Całość przykryj liśćmi sałaty i polej gotowym sosem Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej