Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

149 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

199 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

100 gramów

2 opakowania

10 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj, przelej do miski, a następnie wsyp kaszę. Wymieszaj i pozostaw na kilka minut do momentu, aż wchłonie cały płyn. Następnie rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Pokrój warzywa: paprykę w paski, cukinię w półplastry. Cebulę natomiast pokrój na 4 części, a następnie porozdzielaj jej warstwy. Czosnek rozgnieć.

Krok 3

Następnie warzywa przesyp do żaroodpornego naczynia, skrop oliwą, dodaj listki świeżego tymianku oraz czosnek. Całość oprósz solą oraz pieprzem, wymieszaj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiecz w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Warzywa wystudź.

Krok 4

Zawartość opakowań sosów Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz tą samą ilością oliwy.

Krok 5

Na spód salaterki wysyp gotowy kuskus, następnie rozłóż upieczone warzywa, pomidorki i mozzarellę. Całość przykryj liśćmi sałaty i polej gotowym sosem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kuskus z sałatką z pieczonych warzywKuskus z sałatką z pieczonych warzyw

Bulion zagotuj, przelej do miski, a następnie wsyp kaszę. Wymieszaj i pozostaw na kilka minut do momentu, aż wchłonie cały płyn. Następnie rozdrobnij widelcem.