Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
149 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

202 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

218 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

100 gramów

2 opakowania

10 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj, przelej do miski, a następnie wsyp kaszę. Wymieszaj i pozostaw na kilka minut do momentu, aż wchłonie cały płyn. Następnie rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Pokrój warzywa: paprykę w paski, cukinię w półplastry. Cebulę natomiast pokrój na 4 części, a następnie porozdzielaj jej warstwy. Czosnek rozgnieć.

Krok 3

Następnie warzywa przesyp do żaroodpornego naczynia, skrop oliwą, dodaj listki świeżego tymianku oraz czosnek. Całość oprósz solą oraz pieprzem, wymieszaj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiecz w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Warzywa wystudź.

Krok 4

Zawartość opakowań sosów Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz tą samą ilością oliwy.

Krok 5

Na spód salaterki wysyp gotowy kuskus, następnie rozłóż upieczone warzywa, pomidorki i mozzarellę. Całość przykryj liśćmi sałaty i polej gotowym sosem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Włoski powiew lata
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kuskus z sałatką z pieczonych warzywKuskus z sałatką z pieczonych warzyw

Bulion zagotuj, przelej do miski, a następnie wsyp kaszę. Wymieszaj i pozostaw na kilka minut do momentu, aż wchłonie cały płyn. Następnie rozdrobnij widelcem.