Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
149 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

202 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

218 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

100 gramów

2 opakowania

10 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj, przelej do miski, a następnie wsyp kaszę. Wymieszaj i pozostaw na kilka minut do momentu, aż wchłonie cały płyn. Następnie rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Pokrój warzywa: paprykę w paski, cukinię w półplastry. Cebulę natomiast pokrój na 4 części, a następnie porozdzielaj jej warstwy. Czosnek rozgnieć.

Krok 3

Następnie warzywa przesyp do żaroodpornego naczynia, skrop oliwą, dodaj listki świeżego tymianku oraz czosnek. Całość oprósz solą oraz pieprzem, wymieszaj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiecz w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Warzywa wystudź.

Krok 4

Zawartość opakowań sosów Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz tą samą ilością oliwy.

Krok 5

Na spód salaterki wysyp gotowy kuskus, następnie rozłóż upieczone warzywa, pomidorki i mozzarellę. Całość przykryj liśćmi sałaty i polej gotowym sosem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kuskus z sałatką z pieczonych warzywKuskus z sałatką z pieczonych warzyw

Bulion zagotuj, przelej do miski, a następnie wsyp kaszę. Wymieszaj i pozostaw na kilka minut do momentu, aż wchłonie cały płyn. Następnie rozdrobnij widelcem.