
Składniki
25 gramów
7 łyżek
200 gramów
350 gramów
500 gramów
75 mililitrów
25 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój brzoskwinie w półksiężyce, a truskawki w ćwiartki.
Krok 2
Czereśnie przepołów i wydryluj.
Krok 3
Zmieszaj sok jabłkowy z sokiem cytrynowym, musem migdałowym i miodem. Wymieszaj owoce.
Krok 4
Podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej