Składniki
500 gramów
350 gramów
200 gramów
75 mililitrów
25 gramów
25 gramów
7 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój brzoskwinie w półksiężyce, a truskawki w ćwiartki.
Krok 2
Czereśnie przepołów i wydryluj.
Krok 3
Zmieszaj sok jabłkowy z sokiem cytrynowym, musem migdałowym i miodem. Wymieszaj owoce.
Krok 4
Podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
7 osób ogląda przepis: 
Fasolka po bretońsku
60 min.
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej