Sałatka owocowa z sosem migdałowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocowa z sosem migdałowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 gramów

7 łyżek

200 gramów

350 gramów

500 gramów

75 mililitrów

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój brzoskwinie w półksiężyce, a truskawki w ćwiartki.

Krok 2

Czereśnie przepołów i wydryluj.

Krok 3

Zmieszaj sok jabłkowy z sokiem cytrynowym, musem migdałowym i miodem. Wymieszaj owoce.

Krok 4

Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej