
Składniki
25 gramów
7 łyżek
200 gramów
350 gramów
500 gramów
75 mililitrów
25 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój brzoskwinie w półksiężyce, a truskawki w ćwiartki.
Krok 2
Czereśnie przepołów i wydryluj.
Krok 3
Zmieszaj sok jabłkowy z sokiem cytrynowym, musem migdałowym i miodem. Wymieszaj owoce.
Krok 4
Podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej