Sałatka owocowa z sosem migdałowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocowa z sosem migdałowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 gramów

7 łyżek

200 gramów

350 gramów

500 gramów

75 mililitrów

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój brzoskwinie w półksiężyce, a truskawki w ćwiartki.

Krok 2

Czereśnie przepołów i wydryluj.

Krok 3

Zmieszaj sok jabłkowy z sokiem cytrynowym, musem migdałowym i miodem. Wymieszaj owoce.

Krok 4

Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka owocowa z sosem migdałowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej