Sałatka z dynią i kremowym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dynią i kremowym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 łyżka

300 gramów

0.5 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój w kostkę 3x3 cm. W niedużym garnku zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj śmietanę oraz Przyprawę Knorr. Całość zagotuj.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 1

Krok 2

Do sosu włóż kawałki łososia, zmniejsz ogień i przykryj garnek. Rybę gotuj 3 minuty.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 2

Krok 3

Umytą i osuszoną roszponkę wyłóż na półmisek, dodaj dynię i wyjęte z sosu kawałki łososia. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie krążki i posyp nią oraz kiełkami słonecznika, wierzch sałatki.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 3

Krok 4

Pozostałym kremowym sosem polej kawałki ryby. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącymi grzankami ziołowymi.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast ryby możesz użyć piersi z kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej