Sałatka z dynią i kremowym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dynią i kremowym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 łyżka

300 gramów

0.5 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój w kostkę 3x3 cm. W niedużym garnku zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj śmietanę oraz Przyprawę Knorr. Całość zagotuj.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 1

Krok 2

Do sosu włóż kawałki łososia, zmniejsz ogień i przykryj garnek. Rybę gotuj 3 minuty.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 2

Krok 3

Umytą i osuszoną roszponkę wyłóż na półmisek, dodaj dynię i wyjęte z sosu kawałki łososia. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie krążki i posyp nią oraz kiełkami słonecznika, wierzch sałatki.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 3

Krok 4

Pozostałym kremowym sosem polej kawałki ryby. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącymi grzankami ziołowymi.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast ryby możesz użyć piersi z kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z dynią i kremowym łososiemSałatka z dynią i kremowym łososiem

Łososia pokrój w kostkę 3x3 cm. W niedużym garnku zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj śmietanę oraz Przyprawę Knorr. Całość zagotuj.