
Składniki
150 gramów
1 łyżka
300 gramów
0.5 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
150 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia pokrój w kostkę 3x3 cm. W niedużym garnku zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj śmietanę oraz Przyprawę Knorr. Całość zagotuj.
Krok 2
Do sosu włóż kawałki łososia, zmniejsz ogień i przykryj garnek. Rybę gotuj 3 minuty.
Krok 3
Umytą i osuszoną roszponkę wyłóż na półmisek, dodaj dynię i wyjęte z sosu kawałki łososia. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie krążki i posyp nią oraz kiełkami słonecznika, wierzch sałatki.
Krok 4
Pozostałym kremowym sosem polej kawałki ryby. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącymi grzankami ziołowymi.
Dobra rada:
Zamiast ryby możesz użyć piersi z kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej