Sałatka z dynią i kremowym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dynią i kremowym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 łyżka

300 gramów

0.5 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój w kostkę 3x3 cm. W niedużym garnku zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj śmietanę oraz Przyprawę Knorr. Całość zagotuj.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 1

Krok 2

Do sosu włóż kawałki łososia, zmniejsz ogień i przykryj garnek. Rybę gotuj 3 minuty.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 2

Krok 3

Umytą i osuszoną roszponkę wyłóż na półmisek, dodaj dynię i wyjęte z sosu kawałki łososia. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie krążki i posyp nią oraz kiełkami słonecznika, wierzch sałatki.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 3

Krok 4

Pozostałym kremowym sosem polej kawałki ryby. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącymi grzankami ziołowymi.

Sałatka z dynią i kremowym łososiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast ryby możesz użyć piersi z kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dynią i kremowym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z dynią i kremowym łososiemSałatka z dynią i kremowym łososiem

Łososia pokrój w kostkę 3x3 cm. W niedużym garnku zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj śmietanę oraz Przyprawę Knorr. Całość zagotuj.