
Składniki
2 garść
1 sztuka
175 mililitrów
500 gramów
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
5 łyżek
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr do pulpetów zalewamy 175 ml gotującej się wody i odstawiamy na ok. 5 minut aby wchłonął się płyn. Łączymy z mięsem mielonym i formujemy małe kulki (2-3 cm), które następnie obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Gotowe pulpety przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Ogórki kroimy na plasterki (nożem zwykłym lub falistym), a cebulę w piórka. Ketchup łączymy z posiekaną bazylią.
Krok 3
Na talerzyki wykładamy naprzemiennie listki roszponki, kukurydzę, cebulę oraz ogórki. Całość skrapiamy olejem oraz doprawiamy solą i pieprzem. Tuż przed podaniem układamy jeszcze ciepłe pulpeciki, które oblewamy sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix Soczyste Pulpety
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej