Sałatka nicejska z ziemniakami i z jajkami | Przepisy.pl pixel

Szybka sałatka nicejska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
562 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

881 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju z puszki tuńczyka.

Szybka sałatka nicejska  - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki pokrój w półplastry. Rozłóż je na półmisku. Pomidora pokrój w ćwiartki i połóż go na ziemniakach. W środku umieść pokruszonego tuńczyka.

Szybka sałatka nicejska  - Krok 2

Krok 3

Na rybie połóż fasolkę szparagową, przekrojone zielone oliwki i plastry czerwonej cebuli.

Szybka sałatka nicejska  - Krok 3

Krok 4

Całość skrop dokładnie dressingiem i podawaj z jajkami. Przygotowując sałatkę, olej możesz zastąpić oliwą.

Szybka sałatka nicejska  - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Ewelina Antczak

    Ewelina Antczak , 18.01.2022

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 30.05.2018

    Ok ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 22.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka nicejska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka nicejska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka nicejska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka nicejska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka nicejska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka nicejska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka nicejska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka nicejska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka sałatka nicejska Szybka sałatka nicejska

Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.