Składniki
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju z puszki tuńczyka.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w półplastry. Rozłóż je na półmisku. Pomidora pokrój w ćwiartki i połóż go na ziemniakach. W środku umieść pokruszonego tuńczyka.
Krok 3
Na rybie połóż fasolkę szparagową, przekrojone zielone oliwki i plastry czerwonej cebuli.
Krok 4
Całość skrop dokładnie dressingiem i podawaj z jajkami. Przygotowując sałatkę, olej możesz zastąpić oliwą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Szybka sałatka nicejska
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.