Składniki
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju z puszki tuńczyka.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w półplastry. Rozłóż je na półmisku. Pomidora pokrój w ćwiartki i połóż go na ziemniakach. W środku umieść pokruszonego tuńczyka.
Krok 3
Na rybie połóż fasolkę szparagową, przekrojone zielone oliwki i plastry czerwonej cebuli.
Krok 4
Całość skrop dokładnie dressingiem i podawaj z jajkami. Przygotowując sałatkę, olej możesz zastąpić oliwą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka nicejska
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.