
Składniki
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju z puszki tuńczyka.

Krok 2
Ziemniaki pokrój w półplastry. Rozłóż je na półmisku. Pomidora pokrój w ćwiartki i połóż go na ziemniakach. W środku umieść pokruszonego tuńczyka.

Krok 3
Na rybie połóż fasolkę szparagową, przekrojone zielone oliwki i plastry czerwonej cebuli.

Krok 4
Całość skrop dokładnie dressingiem i podawaj z jajkami. Przygotowując sałatkę, olej możesz zastąpić oliwą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka nicejska
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.