Sałatka z panierowanym serem camembert

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

586 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

459 osób wydrukowało

Pobierz pdf

675 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

30 gramów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser camembert podziel na ćwiartki. Panieruj zaczynając od jajka, następnie w bułce tartej. Czynność tę powtórz, aby ser był dokładnie opanierowany. Serki smaż na głębokim tłuszczu, do momentu kiedy będą rumiane, odsącz na ręczniku papierowym.

Sałatka z panierowanym serem camembert  - Krok 1

Krok 2

Pokrój cebulę w cienkie plastry. Porwij sałaty, dodaj cebulę oraz ćwiartki pomidorków cherry.

Sałatka z panierowanym serem camembert  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy francuski Knorr wymieszaj z wodą i oliwą zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodaj żurawinę i ponownie wymieszaj.

Sałatka z panierowanym serem camembert  - Krok 3

Krok 4

Sałatkę podawaj polaną dresingiem z ciepłymi serkami.

Sałatka z panierowanym serem camembert  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z panierowanym serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z panierowanym serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z panierowanym serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z panierowanym serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z panierowanym serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z panierowanym serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z panierowanym serem camembert  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka teksańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z panierowanym serem camembert Sałatka z panierowanym serem camembert

Sałatki to temat rzeka – możliwości jest tak wiele, że nie sposób wymienić je wszystkie! Jak jednak sprawić, aby to danie nabrało nieco innego charakteru? Warto urozmaicić je dodatkiem w postaci grillowanego serka! Sałatka z serem camembert to prawdziwa Francja elegancja!

Dla kogo?

Sałatka z serem camembert i żurawiną stanowi znakomite rozwiązanie dla wielbicieli warzyw w ciekawym, ale i nie bardzo pracochłonnym wydaniu. Dodatek sera camembert na ciepło zadowoli także pasjonatów serowych smaków!

Na jaką okazję?

Lekkie sałatki z pieczonym camembert z żurawiną świetnie sprawdzają się wieczorową porą. Zawsze można także zaserwować ją jako pewne urozmaicenie podczas spotkań przy grillu.

Czy wiesz, że?

Do sałatki z serem camembertem i żurawiną warto dodać również sos ziołowy, który świetnie podbije jej smak. Przygotować go możesz nie tylko na bazie wody i oleju, ale także np. jogurtu. Będzie pysznie!

Dla urozmaicenia

Jeśli nie przepadasz za camembertem, możesz równie dobrze użyć grillowanego sera halloumi. Będzie komponował się wyśmienicie!