Dania i potrawy z camembertem | Przepisy.pl pixel

Przepisy z serem camembert

28 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (28)

Sałatka z panierowanym serem camembert
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Sałatki to temat rzeka – możliwości jest tak wiele, że nie sposób wymienić je wszystkie! Jak jedn...
Naleśniki ze szpinakiem i camembertem
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Naleśniki mają wiele smacznych wersji. Podawane są zarówno na obiad, jak i kolację, a w słodkiej...
Sałatka z wędzonym kurczakiem i camembert
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Sałatka z wędzonym kurczakiem, serem camembert i pomidorkami cherry to szybki i łatwy przepis na...
Sałata z grillowanym filetem z kurczaka nadziewanym camembertem i śliwką
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Przygotowana według tego przepisu sałatka to nowoczesne, eleganckie danie, w którym połączone zos...
Sałatka z truskawkami, serem i orzechami
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Prawdziwy wulkan smaków i barw na twoim talerzu. Pozwól sobie na odrobinę kulinarnego szaleństwa...
Cannelloni ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Włoski makaron, który wyglądem przypomina rurki, ludzkość zna już od 200 lat. Cannelloni – bo o n...
Kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Danie z tego przepisu powinno przypaść do gustu fanom nieoczywistych połączeń smakowych. Masz och...
Panierowany ser camembert
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Francja znana jest jako ojczyzna dobrej kuchni i niesamowitych serów. Jednym z najpopularniejszyc...
Pieczone bakłazany - VIDEO
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Proste danie z pieczonych bakłażanów zyska odrobinę wykwintności, jeżeli dodasz do niego dwa rodz...
Farfalle w krainie serów
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Makaronowe zapiekanki to dania zaczerpnięte z kuchni śródziemnomorskiej, które na dobre zagościły...
Dip camembert
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szybka sałatka na grilla z pomarańczami
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Do mięsnych dań z grilla znakomicie będzie pasować słodko-pikantna sałatka z pomarańczami i serem...
Camembert w panierce
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Camembert w panierce to bardzo proste i pyszne danie. Serwować je można z najróżniejszymi dodatka...
Pasta z camemberta
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Masło ziołowo-serowe
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Chrupery na sałacie
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Świąteczna sałatka
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Prosta, ale efektowna potrawa, która sprawdzi się nie tylko przy okazji świątecznych przyjęć. Sał...
Sałatka z grissini
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Kąski na raz, dwa
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.

Ciekawostki i porady

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - CamembertCamembert

Na widok tego sera wielu smakoszów uśmiecha się bardzo szeroko. Prosto z Normandii na stoły przybywa camembert – prawdopodobnie najsłynniejszy ser kojarzony z Francją i… elegancją! Wystarczy zaledwie kilka kawałków, by nadać szlachetności grzankom, zupom oraz dipom. Miękka i sprężysta konsystencja camemberta sprawiają, że fantastycznie prezentuje się zarówno na desce serów, jak i pod postacią koreczków. Jego smak trudno pomylić z jakimkolwiek innym produktem.

Dla kogo?

W kuchni najlepsze są świeże artykuły, a pleśń to zwykle jednoznaczny sygnał wskazujący na to, że żywność nie nadaje się już do jedzenia. Sery pleśniowe są wyjątkiem! Ich pleśń nie tylko nie jest szkodliwa, ale przede wszystkim wpływa na niepowtarzalne walory smakowe. W przypadku camemberta pleśń tworzy miękką skórkę, dzięki której staje się produktem idealnym dla wszystkich, którzy do tej pory sceptycznie podchodzili do tego rodzaju przysmaków.

Na jaką okazję?

Camembert pokrojony na kawałki w kształcie trójkątów wygląda bardzo apetycznie – nie trzeba nic dodawać, więc to jeden ze sprawdzonych pomysłów na ekspresową przekąskę. W sam raz, gdy macie poślizg czasowy w trakcie organizowania przyjęcia. Jeśli jednak zapas czasu jest spory, camembert warto panierować – będzie cudownie chrupiący. Na co dzień świetnie pasuje do świeżego pieczywa i sałatek. Dodany do zupy albo sosu wpłynie pierwszorzędnie na kremową, gęstą konsystencję dania.

Czy wiesz, że?

By odkryć pełnię smaku camemberta, należy wyjąć go z lodówki na około godzinę przed podaniem. Czas spędzony w temperaturze pokojowej pozwoli serowi uwolnić niezrównany aromat.

Dla urozmaicenia:

Aksamitny i łagodny w smaku serowy miąższ camemberta znakomicie komponuje się z bardziej intensywnymi produktami. Łączcie go z kaparami, oliwkami, ostrymi papryczkami, orzechami. Owocowe kombinacje z jeżynami i figami też są wskazane.