Przepisy na Na skróty
15537 przepisów
Ciekawostki i porady
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejNa skróty
Szybki oraz smaczny posiłek już na Ciebie czeka! Znajdź to, czego szukasz i oddaj się innym przyjemnościom. Jednak przygotowany w krótkim czasie wcale nie znaczy, że gorzej! Każde danie jest tak samo pyszne. Spróbuj, a gwarantujemy, że będziesz wracał do tych przepisów jak najczęściej! Czujesz już zapach przypraw unoszący się w powietrzu? Nie ma na co czekać. Do dzieła!
Dla kogo?
Przejrzysty przepis, łatwo dostępne składniki i prostota wykonania to idealne rozwiązanie dla poszukiwaczy nowych smaków, którzy nie lubią marnować cennego czasu. Bo i po co? Dwa kliknięcia i gotowe! A w nagrodę wyborne danie, które będzie smakowało każdemu - małemu i trochę większemu.
Na jaką okazję?
Piątek lub niedziela – nie ma znaczenia. Sprawdzone przepisy to klucz do sukcesu. W mig znajdziesz interesujące Cię danie oraz przygotujesz je łatwo i w szybkim tempie. Dzięki temu nie będziesz musiał spędzać wielu godzin na poszukiwaniu pomysłu na obiad. Efekt? Więcej czasu dla siebie!
Czy wiesz, że?
W kuchni istnieje wiele zamienników i dróg na skróty. Podpowiemy kilka z nich. Jeśli nie masz w domu jajek oraz mleka albo po prostu chcesz przygotować wegańską wersję ciasta, sięgnij po... płyn z puszki ciecierzycy. Zwany aquafabą, pozwoli wyczarować Ci pyszne brownie albo bezy. Jeśli chodzi o mąki, tutaj również mamy spore pole do popisu. Znajdziemy cały ogrom substytutów. Kokosowa, z grochu, z amarantusa, gryczana – skutecznie zamienią mąkę pszenną.
Dla urozmaicenia:
Nakładasz makaron na talerz, a następnie polewasz go sosem? Błąd! Włosi mieszają wszystkie składniku już w garnku, dzięki czemu całość lepiej smakuje. Nie wierzysz? Następnym razem sprawdź, a zapewniamy, że rozsmakujesz się w tym pomyśle.