Przepisy na Na skróty
15897 przepisów
Ciekawostki i porady
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej
Na skróty
Szybki oraz smaczny posiłek już na Ciebie czeka! Znajdź to, czego szukasz i oddaj się innym przyjemnościom. Jednak przygotowany w krótkim czasie wcale nie znaczy, że gorzej! Każde danie jest tak samo pyszne. Spróbuj, a gwarantujemy, że będziesz wracał do tych przepisów jak najczęściej! Czujesz już zapach przypraw unoszący się w powietrzu? Nie ma na co czekać. Do dzieła!
Dla kogo?
Przejrzysty przepis, łatwo dostępne składniki i prostota wykonania to idealne rozwiązanie dla poszukiwaczy nowych smaków, którzy nie lubią marnować cennego czasu. Bo i po co? Dwa kliknięcia i gotowe! A w nagrodę wyborne danie, które będzie smakowało każdemu - małemu i trochę większemu.
Na jaką okazję?
Piątek lub niedziela – nie ma znaczenia. Sprawdzone przepisy to klucz do sukcesu. W mig znajdziesz interesujące Cię danie oraz przygotujesz je łatwo i w szybkim tempie. Dzięki temu nie będziesz musiał spędzać wielu godzin na poszukiwaniu pomysłu na obiad. Efekt? Więcej czasu dla siebie!
Czy wiesz, że?
W kuchni istnieje wiele zamienników i dróg na skróty. Podpowiemy kilka z nich. Jeśli nie masz w domu jajek oraz mleka albo po prostu chcesz przygotować wegańską wersję ciasta, sięgnij po... płyn z puszki ciecierzycy. Zwany aquafabą, pozwoli wyczarować Ci pyszne brownie albo bezy. Jeśli chodzi o mąki, tutaj również mamy spore pole do popisu. Znajdziemy cały ogrom substytutów. Kokosowa, z grochu, z amarantusa, gryczana – skutecznie zamienią mąkę pszenną.
Dla urozmaicenia:
Nakładasz makaron na talerz, a następnie polewasz go sosem? Błąd! Włosi mieszają wszystkie składniku już w garnku, dzięki czemu całość lepiej smakuje. Nie wierzysz? Następnym razem sprawdź, a zapewniamy, że rozsmakujesz się w tym pomyśle.