Makaron pappardelle z kurczakiem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

62

182 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

804 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1086 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.

Krok 2

Kurczaka pokrój w paski, skrop oliwą, oprósz połową ziół, mini kostką Knorr oraz solą i pieprzem, a następnie wymieszaj. Cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni przesmaż kurczaka, dodaj cebulę. Całość zalej śmietaną i doprowadź do wrzenia. Gotuj kilka minut redukując nieco jej objętość.

Krok 4

Do gotowego sosu dodaj ugotowany makaron oraz parmezan. Podawaj natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron pappardelle z kurczakiem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron pappardelle z kurczakiem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron pappardelle z kurczakiem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron pappardelle z kurczakiem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron pappardelle z kurczakiem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron pappardelle z kurczakiem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron pappardelle z kurczakiem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej