
Składniki
3 szczypty
2 łyżeczki
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą.
Krok 2
Mieszankę warzywną odcedź z zalewy. Oczyszczone papryki pokrój w kostkę. Paprykę wraz marchewką i groszkiem dodaj do makaronu.
Krok 3
Zawartość opakowania sosu Knorr wymieszaj z majonezem, jogurtem i sokiem z cytryny. Gotowy sos połącz z makaronem i warzywami. Dokładnie wymieszaj i przełóż do salaterki. Udekoruj listkami natki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej