Sałatka makaronowo-warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowo-warzywna

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

7

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą.

Krok 2

Mieszankę warzywną odcedź z zalewy. Oczyszczone papryki pokrój w kostkę. Paprykę wraz marchewką i groszkiem dodaj do makaronu.

Krok 3

Zawartość opakowania sosu Knorr wymieszaj z majonezem, jogurtem i sokiem z cytryny. Gotowy sos połącz z makaronem i warzywami. Dokładnie wymieszaj i przełóż do salaterki. Udekoruj listkami natki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka tortellini
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej