
Składniki
3 szczypty
2 łyżeczki
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą.
Krok 2
Mieszankę warzywną odcedź z zalewy. Oczyszczone papryki pokrój w kostkę. Paprykę wraz marchewką i groszkiem dodaj do makaronu.
Krok 3
Zawartość opakowania sosu Knorr wymieszaj z majonezem, jogurtem i sokiem z cytryny. Gotowy sos połącz z makaronem i warzywami. Dokładnie wymieszaj i przełóż do salaterki. Udekoruj listkami natki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej