Sałatka makaronowo-warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowo-warzywna

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

7

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą.

Krok 2

Mieszankę warzywną odcedź z zalewy. Oczyszczone papryki pokrój w kostkę. Paprykę wraz marchewką i groszkiem dodaj do makaronu.

Krok 3

Zawartość opakowania sosu Knorr wymieszaj z majonezem, jogurtem i sokiem z cytryny. Gotowy sos połącz z makaronem i warzywami. Dokładnie wymieszaj i przełóż do salaterki. Udekoruj listkami natki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej