Makaron w sosie grzybowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

69 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

150 gramów

450 gramów

150 gramów

150 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Bób ugotuj i obierz ze skórek. Kurczaka pokrój w kostkę.

Makaron w sosie grzybowym - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 100 ml wody i śmietaną. Dodaj bób i kurczaka. Całość zagotuj na patelni. Sos połącz z makaronem i chwilę gotuj.

Makaron w sosie grzybowym - Krok 2

Krok 3

Makaron podawaj posypany serem, najlepiej parmezanem. Makaron będzie smakował jeszcze lepiej, jeśli doprawisz go rozmarynem.

Makaron w sosie grzybowym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron w sosie grzybowymMakaron w sosie grzybowym

Prosty i przepyszny, taki jest właśnie makaron w sosie grzybowym. Jeżeli jesteś miłośnikiem grzybów, a sezon grzybobrania już dawno minął, wypróbuj ten przepis. Aby przygotować tę potrawę oprócz makaronu potrzebujesz: wędzonego kurczaka, gotowanego bobu, śmietanę, tarty ser i Fix Knorr. Gotowanie powinno zająć ci tylko 15 minut. Do dzieła! Makaron świderki ugotuj al dente. Mięso drobno pokrój, a bób ugotuj i obierz ze skórek. By zrobić sos grzybowy zawartość opakowania należy wymieszać z wodą i śmietaną, która po podgrzaniu sprawi, że potrawa będzie kremowa i bardzo delikatna. Makaron w sosie grzybowym najlepiej podawać na gorąco, posypany parmezanem. Dla podkreślenia smaku, możesz dodać rozmarynu, który ma intensywny lekko sosnowy, korzenny zapach doskonale pasuje wiec do grzybów. Palce lizać!