Makaron w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron w sosie grzybowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

70 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

150 gramów

450 gramów

150 gramów

150 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Bób ugotuj i obierz ze skórek. Kurczaka pokrój w kostkę.

Makaron w sosie grzybowym - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 100 ml wody i śmietaną. Dodaj bób i kurczaka. Całość zagotuj na patelni. Sos połącz z makaronem i chwilę gotuj.

Makaron w sosie grzybowym - Krok 2

Krok 3

Makaron podawaj posypany serem, najlepiej parmezanem. Makaron będzie smakował jeszcze lepiej, jeśli doprawisz go rozmarynem.

Makaron w sosie grzybowym - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron w sosie grzybowymMakaron w sosie grzybowym

Prosty i przepyszny, taki jest właśnie makaron w sosie grzybowym. Jeżeli jesteś miłośnikiem grzybów, a sezon grzybobrania już dawno minął, wypróbuj ten przepis. Aby przygotować tę potrawę oprócz makaronu potrzebujesz: wędzonego kurczaka, gotowanego bobu, śmietanę, tarty ser i Fix Knorr. Gotowanie powinno zająć ci tylko 15 minut. Do dzieła! Makaron świderki ugotuj al dente. Mięso drobno pokrój, a bób ugotuj i obierz ze skórek. By zrobić sos grzybowy zawartość opakowania należy wymieszać z wodą i śmietaną, która po podgrzaniu sprawi, że potrawa będzie kremowa i bardzo delikatna. Makaron w sosie grzybowym najlepiej podawać na gorąco, posypany parmezanem. Dla podkreślenia smaku, możesz dodać rozmarynu, który ma intensywny lekko sosnowy, korzenny zapach doskonale pasuje wiec do grzybów. Palce lizać!