
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
150 gramów
450 gramów
150 gramów
150 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Bób ugotuj i obierz ze skórek. Kurczaka pokrój w kostkę.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 100 ml wody i śmietaną. Dodaj bób i kurczaka. Całość zagotuj na patelni. Sos połącz z makaronem i chwilę gotuj.

Krok 3
Makaron podawaj posypany serem, najlepiej parmezanem. Makaron będzie smakował jeszcze lepiej, jeśli doprawisz go rozmarynem.


Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron w sosie grzybowym
Prosty i przepyszny, taki jest właśnie makaron w sosie grzybowym. Jeżeli jesteś miłośnikiem grzybów, a sezon grzybobrania już dawno minął, wypróbuj ten przepis. Aby przygotować tę potrawę oprócz makaronu potrzebujesz: wędzonego kurczaka, gotowanego bobu, śmietanę, tarty ser i Fix Knorr. Gotowanie powinno zająć ci tylko 15 minut. Do dzieła! Makaron świderki ugotuj al dente. Mięso drobno pokrój, a bób ugotuj i obierz ze skórek. By zrobić sos grzybowy zawartość opakowania należy wymieszać z wodą i śmietaną, która po podgrzaniu sprawi, że potrawa będzie kremowa i bardzo delikatna. Makaron w sosie grzybowym najlepiej podawać na gorąco, posypany parmezanem. Dla podkreślenia smaku, możesz dodać rozmarynu, który ma intensywny lekko sosnowy, korzenny zapach doskonale pasuje wiec do grzybów. Palce lizać!