Tagliatelle z salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z salami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

185 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
14 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

180 mililitrów

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

150 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Tagliatelle z salami  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż plastry kiełbasy. Nadmiar tłuszczu usuń, dodaj pomidory i makaron.

Tagliatelle z salami  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Zalej nim produkty na patelni. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zacznie gęstnieć. Makaron podawaj posypany serem. Ten makaron najlepiej smakuje, gdy przygotujemy go z kiełbasą chorizo.

Tagliatelle z salami  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej