Makaron z salami - pepperoni tagliatelle: z serem | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle z salami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
14 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

286 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

180 mililitrów

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

150 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Tagliatelle z salami  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż plastry kiełbasy. Nadmiar tłuszczu usuń, dodaj pomidory i makaron.

Tagliatelle z salami  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Zalej nim produkty na patelni. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zacznie gęstnieć. Makaron podawaj posypany serem. Ten makaron najlepiej smakuje, gdy przygotujemy go z kiełbasą chorizo.

Tagliatelle z salami  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z salami Tagliatelle z salami

Makaron ugotuj al dente.