Makaron z salami - pepperoni tagliatelle: z serem | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle z salami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
246 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
14 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

284 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

180 mililitrów

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

150 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Tagliatelle z salami  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż plastry kiełbasy. Nadmiar tłuszczu usuń, dodaj pomidory i makaron.

Tagliatelle z salami  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Zalej nim produkty na patelni. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zacznie gęstnieć. Makaron podawaj posypany serem. Ten makaron najlepiej smakuje, gdy przygotujemy go z kiełbasą chorizo.

Tagliatelle z salami  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z salami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z salami Tagliatelle z salami

Makaron ugotuj al dente.