Składniki
150 gramów
1 opakowanie
180 mililitrów
20 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 4
Dodaj makaron i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem. Gotowy makaron możesz wzbogacić, podając go z plastrami szynki parmeńskiej lub innej dojrzewającej.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię i chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w plastry cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z pieczarkami
Pomysł na kremowy sos alfredo narodził się w pewnej włoskiej restauracji na początku XX wieku, jednak największą popularność zyskał on w Stanach Zjednoczonych. W wersji klasycznej bazą do alfredo był jedynie tłuszcz i parmezan, jednak z biegiem czasu danie to zaczęto wzbogacać różnymi dodatkami. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić spaghetti alfredo z pieczarkami i śmietaną. Rozpocznij od ugotowania al dente makaronu – oprócz sugerowanego tu spaghetti, świetnie sprawdzi się także podobny kształtem linguine lub płaskie fettuccine. Na rozgrzanej patelni podsmaż pokrojoną cebulę i pieczarki, a następnie zalej je połączonym z wodą i kwaśną śmietaną sosem serowym w proszku. Całość doprowadź do wrzenia, aby sos zgęstniał. Po chwili dodaj ugotowany wcześniej makaron oraz drobno posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Spaghetti alfredo podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, posypane obficie startym parmezanem. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe dzięki naszym sprawdzonym przepisom.