
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
180 mililitrów
20 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w plastry cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię i chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Krok 4
Dodaj makaron i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem. Gotowy makaron możesz wzbogacić, podając go z plastrami szynki parmeńskiej lub innej dojrzewającej.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z pieczarkami
Pomysł na kremowy sos alfredo narodził się w pewnej włoskiej restauracji na początku XX wieku, jednak największą popularność zyskał on w Stanach Zjednoczonych. W wersji klasycznej bazą do alfredo był jedynie tłuszcz i parmezan, jednak z biegiem czasu danie to zaczęto wzbogacać różnymi dodatkami. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić spaghetti alfredo z pieczarkami i śmietaną. Rozpocznij od ugotowania al dente makaronu – oprócz sugerowanego tu spaghetti, świetnie sprawdzi się także podobny kształtem linguine lub płaskie fettuccine. Na rozgrzanej patelni podsmaż pokrojoną cebulę i pieczarki, a następnie zalej je połączonym z wodą i kwaśną śmietaną sosem serowym w proszku. Całość doprowadź do wrzenia, aby sos zgęstniał. Po chwili dodaj ugotowany wcześniej makaron oraz drobno posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Spaghetti alfredo podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, posypane obficie startym parmezanem. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe dzięki naszym sprawdzonym przepisom.