
Składniki
350 gramów
1 sztuka
3
1 sztuka
2 sztuki
6 łyżek
0.5 pęczka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w kostkę gr. 1 cm. Mozzarellę pokrój w nieco mniejszą kostkę.
Krok 2
Szalotkę posiekaj drobno i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory i pokruszoną Mini kostkę Knorr, wymieszaj.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp mozzarellą i udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej