Spaghetti z pomidorami i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pomidorami i mozzarellą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

3

1 sztuka

2 sztuki

6 łyżek

0.5 pęczka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w kostkę gr. 1 cm. Mozzarellę pokrój w nieco mniejszą kostkę.

Krok 2

Szalotkę posiekaj drobno i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory i pokruszoną Mini kostkę Knorr, wymieszaj.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp mozzarellą i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej