Spaghetti z pomidorami i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pomidorami i mozzarellą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

3

1 sztuka

2 sztuki

6 łyżek

0.5 pęczka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w kostkę gr. 1 cm. Mozzarellę pokrój w nieco mniejszą kostkę.

Krok 2

Szalotkę posiekaj drobno i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory i pokruszoną Mini kostkę Knorr, wymieszaj.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp mozzarellą i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pomidorami i mozzarellą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej