Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem
średnie
6 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
750 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Krótko przesmaż na niej rozgnieciony czosnek i drobno posiekaną cebulę.
Krok 2
Dodaj mięso i smaż je przez 10 minut dokładnie mieszając.
Krok 3
Dodaj sos pomidorowy wraz z sosem tabasco.
Krok 4
Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 150 mililitrach wrzątku i dodaj na patelnie. Duś sos na wolnym ogniu przez 30-45 minut.
Krok 5
Ugotuj spaghetti al dente. Dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Przed podaniem posyp makaron startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej