Spaghetti pomidorowe z mięsem z indyka – Zobacz na przepisy.pl

Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

750 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Krótko przesmaż na niej rozgnieciony czosnek i drobno posiekaną cebulę.

Krok 2

Dodaj mięso i smaż je przez 10 minut dokładnie mieszając.

Krok 3

Dodaj sos pomidorowy wraz z sosem tabasco.

Krok 4

Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 150 mililitrach wrzątku i dodaj na patelnie. Duś sos na wolnym ogniu przez 30-45 minut.

Krok 5

Ugotuj spaghetti al dente. Dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Przed podaniem posyp makaron startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej