Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem
średnie
6 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
750 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Krótko przesmaż na niej rozgnieciony czosnek i drobno posiekaną cebulę.
Krok 2
Dodaj mięso i smaż je przez 10 minut dokładnie mieszając.
Krok 3
Dodaj sos pomidorowy wraz z sosem tabasco.
Krok 4
Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 150 mililitrach wrzątku i dodaj na patelnie. Duś sos na wolnym ogniu przez 30-45 minut.
Krok 5
Ugotuj spaghetti al dente. Dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Przed podaniem posyp makaron startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej