Spaghetti pomidorowe z mięsem z indyka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

750 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Krótko przesmaż na niej rozgnieciony czosnek i drobno posiekaną cebulę.

Krok 2

Dodaj mięso i smaż je przez 10 minut dokładnie mieszając.

Krok 3

Dodaj sos pomidorowy wraz z sosem tabasco.

Krok 4

Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 150 mililitrach wrzątku i dodaj na patelnie. Duś sos na wolnym ogniu przez 30-45 minut.

Krok 5

Ugotuj spaghetti al dente. Dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Przed podaniem posyp makaron startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti napoli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej