Włoskie cannelloni z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie cannelloni z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

329 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

209 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szerokim garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mielone mięso. Całość smaż, aż z mięsa zupełnie odparują soki. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną suszonego oregano.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowanym farszem nadziej rurki. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj w rondelku z 250 ml zimnej wody i zagotuj. Powstałym sosem zalej rurki. Posyp je obficie serem i przykryj szczelnie folią aluminiową.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 3

Krok 4

Makaron piecz w 200 °C przez około 40 minut. Dziesięć minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się zarumienił. Dobrze jest przed posypaniem rurek serem położyć na nie warstwę śmietany.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron na szybko
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej