Włoskie cannelloni z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie cannelloni z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

339 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

231 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szerokim garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mielone mięso. Całość smaż, aż z mięsa zupełnie odparują soki. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną suszonego oregano.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowanym farszem nadziej rurki. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj w rondelku z 250 ml zimnej wody i zagotuj. Powstałym sosem zalej rurki. Posyp je obficie serem i przykryj szczelnie folią aluminiową.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 3

Krok 4

Makaron piecz w 200 °C przez około 40 minut. Dziesięć minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się zarumienił. Dobrze jest przed posypaniem rurek serem położyć na nie warstwę śmietany.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie cannelloni z mięsem Włoskie cannelloni z mięsem

W szerokim garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mielone mięso. Całość smaż, aż z mięsa zupełnie odparują soki. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną suszonego oregano.