Włoskie cannelloni z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie cannelloni z mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

319 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szerokim garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mielone mięso. Całość smaż, aż z mięsa zupełnie odparują soki. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną suszonego oregano.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowanym farszem nadziej rurki. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj w rondelku z 250 ml zimnej wody i zagotuj. Powstałym sosem zalej rurki. Posyp je obficie serem i przykryj szczelnie folią aluminiową.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 3

Krok 4

Makaron piecz w 200 °C przez około 40 minut. Dziesięć minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się zarumienił. Dobrze jest przed posypaniem rurek serem położyć na nie warstwę śmietany.

Włoskie cannelloni z mięsem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie cannelloni z mięsem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej