Zapiekane Mac’n Cheese z warzywami
NOWY PRZEPIS
łatwe
71 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 sztuka
50 gramów
100 gramów
200 mililitrów
200 gramów
100 gramów
1 łyżka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

Krok 2
Pokrojoną cebulę razem z pestkami słonecznika podsmaż w garnku na oleju, dodaj szpinak i pokrojone suszone pomidory.

Krok 3
Wszystko razem smaż chwilę, a następnie zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese, dodaj masło i gotuj aż sos zgęstnieje.

Krok 4
Do sosu dodaj makaron i połowę startego sera, dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, oprósz z wierzchu pozostałym serem. Zapiekaj 20 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































