Zapiekane Mac’n Cheese z warzywami
NOWY PRZEPIS
łatwe
70 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 sztuka
50 gramów
100 gramów
200 mililitrów
200 gramów
100 gramów
1 łyżka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

Krok 2
Pokrojoną cebulę razem z pestkami słonecznika podsmaż w garnku na oleju, dodaj szpinak i pokrojone suszone pomidory.

Krok 3
Wszystko razem smaż chwilę, a następnie zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese, dodaj masło i gotuj aż sos zgęstnieje.

Krok 4
Do sosu dodaj makaron i połowę startego sera, dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, oprósz z wierzchu pozostałym serem. Zapiekaj 20 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej