Kurczak po warszawsku

Autor: jsquoteme

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy dużą ilością delikatu. Odstawiamy na ok. 30 min.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię i smażymy przyprawioną pierś z kurczaka.

Krok 3

Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.

Krok 4

Kroimy pora w talarki (białą część) i dodajemy do mięsa i pieczarek. Smażymy do momentu, aż pieczarki i por zrobią się całkowicie miękkie.

Krok 5

Patelnię odstawiamy na najmniejszy ogień, dodajemy śmietanę i majonez. Dokładnie mieszamy.

Krok 6

Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu.

Krok 7

Gotowy sos podajemy z makaronem penne i przyprawiamy natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po warszawsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak tikka masala
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej