
Składniki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy dużą ilością delikatu. Odstawiamy na ok. 30 min.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię i smażymy przyprawioną pierś z kurczaka.
Krok 3
Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.
Krok 4
Kroimy pora w talarki (białą część) i dodajemy do mięsa i pieczarek. Smażymy do momentu, aż pieczarki i por zrobią się całkowicie miękkie.
Krok 5
Patelnię odstawiamy na najmniejszy ogień, dodajemy śmietanę i majonez. Dokładnie mieszamy.
Krok 6
Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Krok 7
Gotowy sos podajemy z makaronem penne i przyprawiamy natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej