Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
93 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte piersi skrop oliwą, oprósz Delikatem Knorr, a następnie usmaż na rozgrzanej oliwie. Wystudź je i pokrój w kostkę.

Krok 2

W blenderze umieść śmietanę, jajka oraz wsyp 1 łyżeczkę Delikatu Knorr.

Krok 3

Całość zmiksuj, a na koniec dodaj parmezan, listki natki i wymieszaj.

Krok 4

W misce połącz makaron oraz pokrojone mięso. Wlej przygotowaną masę i wszystko razem wymieszaj.

Krok 5

Bulionówki posmaruj margaryną. Nałóż do nich makaron. Napełnione naczynia wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Po upieczeniu bulionówki odwróć i wyłóż torciki na talerze. Wierzch posyp pomidorkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron z sosem 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej