Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry
średnie
64 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
200 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte piersi skrop oliwą, oprósz Delikatem Knorr, a następnie usmaż na rozgrzanej oliwie. Wystudź je i pokrój w kostkę.
Krok 2
W blenderze umieść śmietanę, jajka oraz wsyp 1 łyżeczkę Delikatu Knorr.
Krok 3
Całość zmiksuj, a na koniec dodaj parmezan, listki natki i wymieszaj.
Krok 4
W misce połącz makaron oraz pokrojone mięso. Wlej przygotowaną masę i wszystko razem wymieszaj.
Krok 5
Bulionówki posmaruj margaryną. Nałóż do nich makaron. Napełnione naczynia wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Po upieczeniu bulionówki odwróć i wyłóż torciki na talerze. Wierzch posyp pomidorkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej