Składniki
2 sztuki
200 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte piersi skrop oliwą, oprósz Delikatem Knorr, a następnie usmaż na rozgrzanej oliwie. Wystudź je i pokrój w kostkę.
Krok 2
W blenderze umieść śmietanę, jajka oraz wsyp 1 łyżeczkę Delikatu Knorr.
Krok 3
Całość zmiksuj, a na koniec dodaj parmezan, listki natki i wymieszaj.
Krok 4
W misce połącz makaron oraz pokrojone mięso. Wlej przygotowaną masę i wszystko razem wymieszaj.
Krok 5
Bulionówki posmaruj margaryną. Nałóż do nich makaron. Napełnione naczynia wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Po upieczeniu bulionówki odwróć i wyłóż torciki na talerze. Wierzch posyp pomidorkami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej