Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
95 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte piersi skrop oliwą, oprósz Delikatem Knorr, a następnie usmaż na rozgrzanej oliwie. Wystudź je i pokrój w kostkę.

Krok 2

W blenderze umieść śmietanę, jajka oraz wsyp 1 łyżeczkę Delikatu Knorr.

Krok 3

Całość zmiksuj, a na koniec dodaj parmezan, listki natki i wymieszaj.

Krok 4

W misce połącz makaron oraz pokrojone mięso. Wlej przygotowaną masę i wszystko razem wymieszaj.

Krok 5

Bulionówki posmaruj margaryną. Nałóż do nich makaron. Napełnione naczynia wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Po upieczeniu bulionówki odwróć i wyłóż torciki na talerze. Wierzch posyp pomidorkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej