Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

88 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte piersi skrop oliwą, oprósz Delikatem Knorr, a następnie usmaż na rozgrzanej oliwie. Wystudź je i pokrój w kostkę.

Krok 2

W blenderze umieść śmietanę, jajka oraz wsyp 1 łyżeczkę Delikatu Knorr.

Krok 3

Całość zmiksuj, a na koniec dodaj parmezan, listki natki i wymieszaj.

Krok 4

W misce połącz makaron oraz pokrojone mięso. Wlej przygotowaną masę i wszystko razem wymieszaj.

Krok 5

Bulionówki posmaruj margaryną. Nałóż do nich makaron. Napełnione naczynia wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Po upieczeniu bulionówki odwróć i wyłóż torciki na talerze. Wierzch posyp pomidorkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej