Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
95 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte piersi skrop oliwą, oprósz Delikatem Knorr, a następnie usmaż na rozgrzanej oliwie. Wystudź je i pokrój w kostkę.

Krok 2

W blenderze umieść śmietanę, jajka oraz wsyp 1 łyżeczkę Delikatu Knorr.

Krok 3

Całość zmiksuj, a na koniec dodaj parmezan, listki natki i wymieszaj.

Krok 4

W misce połącz makaron oraz pokrojone mięso. Wlej przygotowaną masę i wszystko razem wymieszaj.

Krok 5

Bulionówki posmaruj margaryną. Nałóż do nich makaron. Napełnione naczynia wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Po upieczeniu bulionówki odwróć i wyłóż torciki na talerze. Wierzch posyp pomidorkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej